Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hejnová: Do Prahy se těším, ale zdraví je přednější

Kladno – Pokus číslo dvě o návrat na atletické ovály začíná. Zuzana Hejnová je po sezoně, kterou promarodila kvůli zlomené zánártní kůstce a bolavé patě, připravena znovu se vrhnout do přípravy a v říjnu by měla odcestovat na soustředění do Tater. Vrcholem příštího roku by pro úřadující světovou šampionku mělo být kromě mistrovství světa také halové mistrovství Evropy v Praze, avšak sama přiznává, že pokud by se znovu ozvaly sebemenší potíže, bude ho muset vynechat.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/DPA autor: Michael Kappeler

Nejlepší česká sportovkyně minulého roku si zlomila nohu v chodidle na začátku února a podstoupila operaci. Na jaře odjela na soustředění do Afriky a s návratem na ovály to vypadalo dobře. Jenže se ozvala její dlouholetá potíž - bolavá pata. Hejnová sice absolvovala několik závodů, ale na domácím šampionátu v Ostravě na začátku srpna předčasně ukončila sezonu. "Teď už to ale vypadá dobře, otok zmizel a zánět snad také," řekla Hejnová.

Pomohlo tomu několik injekcí od fyzioterapeuta Pavla Koláře, rehabilitace a hlavně klid. Ten Hejnová měla na dovolené v Chorvatsku a v Thajsku, kde se věnovala s přítelem Janem hlavně oblíbenému potápění. "To volno tomu hodně pomohlo. Dovolenou jsem si moc užila, i když letos byla taková lenivější. A hodně jsem jedla," smála se Hejnová.

Hned minulý týden krátce po návratu navštívila lékaře a výsledky magnetické rezonance ji potěšily. "Vše je na dobré cestě," uvedla. Od října by měla začít s plnou zátěží. "S trenérem jsme se samozřejmě domluvili, že začneme zvolna, že to nebudeme hrotit, a co se týče halové sezony, tak uvidíme. Buď to půjde, nebo to nepůjde," řekla Hejnová. Závodit by hodně chtěla před domácím publikem na ME. "Ale zdraví je samozřejmě přednější," uznala.

Sedmadvacetiletá překážkářka je ráda, že přišla o sezonu, v níž bylo "pouze" mistrovství Evropy. "To je určitě menší zlo," uvedla. V příštím roce by chtěla útočit na druhý titul mistryně světa v Pekingu, rok nato bude olympiáda v Riu, kde bude obhajovat bronz z Londýna, a v další sezoně 2017 je opět světový šampionát v Londýně.

Nezvykle dlouhé volno letos Hejnová vyplnila i otevíráním zadních vrátek na dobu po kariéře. Společně s přítelem vymysleli Akademii sportu Zuzany Hejnové, která má pomáhat rozvoji pohybových dovedností u dětí. Tým překážkářky bude organizovat tréninky pro děti od 6 do 11 let na školách, zatím v Praze, Liberci a Českých Budějovicích. Připravují dokonce elitní tým sportovců se zajištěním kompletního zázemí.

"Tréninky povedou zkušení trenéři podle plánu, který jsme společně připravili a který učí děti všeobecnému pohybu, relaxaci a zdravému přístupu ke stravě," přiblížila Hejnová, která se, pokud bude mít čas, některých lekcí osobně zúčastní. "Určitě to je něco, co bych mohla po kariéře dělat," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová se chce za měsíc vrátit k tréninku, Bába si zkusil skok z trampolíny
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články