Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sezona byla maximálně úspěšná, hodnotí svůj návrat Špotáková

Praha – Oštěpařka Barbora Špotáková nacházela při hodnocení uplynulé sezony téměř jen samá pozitiva. Dvojnásobná olympijská vítězka vyhrála po návratu z mateřské dovolené sedm z osmi závodů včetně mistrovství Evropy v Curychu.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotáková po sezoně: To důležité jsem vyhrála

"Sezona maximálně úspěšná. To důležité jsem vyhrála. Házela jsem přes 65 metrů, což byl můj cíl," shrnula Špotáková.

Jako poděkování za úspěšnou sezonu, ve které vyhrála kromě evropského šampionátu i Diamantovou ligu a Kontinentální pohár, obdržela skleněnou korunu. "Je to další artefakt do brzy dostavivšího se baráku, kam budu moci umístit všechny trofeje, které jsem získala. Připomínají mi hezké okamžiky," dodala Špotáková.

"Když jsem byla těhotná, představovala jsem si, jak se vrátím. Ale že to bude takhle...," řekla dvojnásobná olympijská vítězka, která letos odešla poražena jen jednou v Birminghamu.

Hlavní motivací Rio. A co světový rekord?

V příští sezoně je vrcholem pekingské mistrovství světa, na kterém loni Špotáková kvůli mateřské pauze chyběla. Z MS má doma zlato z roku 2007 v Ósace a dvě stříbra z Berlína 2009 a Tegu 2011. "Mojí motivací je spíš pobrat příští rok sílu na Rio. Ale je jasné, že já sezonu vypouštět neumím. Zase budu makat a chtít vyhrávat."

Během celého roku hovořila o tom, že by ráda překonala hranici 70 metrů. "Letos to opravdu bylo možné, i když možná bych už toho asi chtěla moc," uznala Špotáková. Právě její světový rekord 72,28 metru z roku 2008 pro ni může být motivací. Za rok už ale oštěpařce bude 34 let. "S věkem se šance na jeho překonání snižuje, ale motivace to je. Plánovat se to však nedá. Musí se sejít všechno, chytit závod a ideální podmínky," upozornila. Letos hodila nejdál 67,99 metru.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články