Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pistorius může znovu závodit a reprezentovat JAR

Pretoria - Handicapovaný atlet Oscar Pistorius, kterého minulý týden soud uznal vinným ze zabití přítelkyně z nedbalosti, může znovu závodit a reprezentovat Jihoafrickou republiku. Podle výkonného ředitele Jihoafrické sportovní konfederace a národního olympijského výboru Tubbyho Reddyho neexistuje žádné omezení, které by bránilo v reprezentaci osobám se záznamem v trestním rejstříku.

Oscar Pistorius
zdroj: AP autor: Lee Jin-man

"Tak jak je to teď, může (závodit)," řekl Reddy. Popřel spekulace, že by o povolení pro Pistoriuse měla konfederace tento týden rozhodovat. Prý není o čem jednat.

Výši svého trestu se šestinásobný paralympijský vítěz dozví nejdříve 13. října. Sedmadvacetiletému běžci hrozí až 15 let vězení, ale může dostat také podmíněný trest, pokutu či veřejně prospěšné práce. Pistorius je stále na svobodě na kauci. Podle svého agenta momentálně návrat k závodům neplánuje.

Pistorius vloni na svatého Valentýna zastřelil Reevu Steenkampovou přes zavřené dveře koupelny ve svém domě. U soudu se k tomu přiznal, ale vždy odmítal, že by ji zavraždil úmyslně nebo že by s ní měl osudného večera spory. Tvrdí, že šlo o nešťastnou náhodu, protože se domníval, že je za dveřmi koupelny zloděj.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články