Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Veselý byl na Kontinentálním poháru druhý

Marrákeš - Vítězslav Veselý byl druhý na Kontinentálním poháru v Marrákeši za hod dlouhý 83,77 metru a tým Evropy podpořil sedmi body. Porazil ho jen Egypťan Ihab Abdelrahman, který hodil 85,44. Třetí byl olympijský vítěz Keshorn Walcott z Trinidadu a Tobaga, který za českým oštěpařem zaostal o 25 centimetrů. Dvoudenní klání vyhráli s převahou atleti Evropy, kteří získali 447,5 bodu. Druzí skončili se ziskem 390 bodů reprezentanti amerického kontinentu, třetí místo obsadila Afrika (339).

Veselý v první sérii přešlápl, ale ve druhém pokusu poslal oštěp do vzdálenosti 83,13 a usadil se na druhé pozici. Ve třetí sérii se zlepšil o 64 centimetrů, ale to bylo dnes z jeho strany všechno. Čtvrtý pokus měřil pod 80 metrů. Před koncem sezony čeká vicemistra Evropy ještě menší mítink v Domažlicích příští týden v pátek.

"Měl jsem štěstí, že mě nikdo nepřehodil," podotkl Veselý. "Technicky ty hody nebyly dobré, byly prázdné, bez motivace, takže jsem v podstatě rád, že to ve třetí sérii zaletělo trochu dál," hodnotil úřadující světový šampion. "Ten závod byl vůbec zvláštní, místy mi to připadalo na úrovni vesnické poutě. A prázdné hlediště tomu moc nepřidalo," komentoval nízkou návštěvnost.

Veselý nenavázal na vystoupení kolegyně z tréninkové skupiny Jana Železného Barbory Špotákové, která v sobotu týmu Evropy pomohla prvním místem za výkon 65,52 metru, i když se celý den necítila moc dobře.

"Nebyla jsem úplně fit a celý den jsem byla hodně nervózní. Výkon ale byl solidní, jen technika špatná. Přičítám to rýmě, protože jsem nebyla schopná ideálně vnímat pohyb," řekla mistryně Evropy z Curychu. I ona litovala špatné organizace a prázdných tribun. "Nicméně pro mě je to rozhodně krásná tečka za vydařenou sezonou," dodala po sobotním závodu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články