Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nadšená Špotáková: Bojím se snít, ale vrátila jsem se úžasně

Praha – Světové rekordmance Barboře Špotákové se po návratu z mateřské dovolené podařilo potřetí vyhrát v seriálu Diamantové ligy. Přestávka od závodění na ní nebyla vůbec znát. V polovině srpna získala chybějící titul mistryně Evropy a v Bruselu pak vítězným závodem oslavila svůj už třetí celkový triumf v Diamantové lize. "Trenér Jan Železný je, myslím, velmi spokojen. Titul mistryně Evropy byl největší cíl sezony a vítězství v Diamantové lize, s tím jsme nepočítali vůbec," uvedla dvojnásobná olympijská vítězka.

Sport
zdroj: ČT4

V Bruselu se dokonce blýskla nejlepším výkonem roku – 67,99. Špotáková tak navázala na roky 2010 a 2012, kdy celkové pořadí prestižního seriálu také ovládla. "Když jsem začínala sezonu, přála jsem si, abych se vrátila v podobném stylu, jako jsem skončila, ale že by to dopadlo takhle úžasně, to jsem si nesnila. Vždycky se bojím dopředu snít," uvedla Špotáková v rozhovoru pro Českou televizi.

"Věděla jsem, že jsem na tom poměrně dobře, v podstatě jako před Londýnem. Technicky tam byly nějaké nedostatky, ale ukázalo se, že to bylo ještě lepší, hned v prvním závodě. V Evropě jsem si vybrala malou krizi, ale nakonec jsem vyhrála. Titul je doma, ale vůbec jsem s ním nepočítala. Nejhorší je s něčím počítat," dodala oštěpařka.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Oštěpařka Barbora Špotáková

Přes bolavou achilovku se už o víkendu chystá ještě na Kontinentální pohár do Marrákeše a na úplný závěr sezony se představí na domácím publiku 19. září v Domažlicích. "Věřím, že v Maroku bude velká divácká podpora. Publikum tam bývá většinou divočejší. To mi dělá dobře, věřím, že bych se mohla k nějakému výkonu vyhecovat," řekla Špotáková.

V Domažlicích zase loni začínala po porodu skvělým výkonem 62,30. "To mě tehdy překvapilo. Hodně kluků ze skupiny tam má dokonce své osobáky, takže věřím, že se dá hodit daleko. Uvidíme, co bude za počasí. Plánujeme, že publikum by mělo být blíž rozběhům, než je obvyklé, aby nemuseli stát na tribunách. Doufáme, že se to podaří," doplnila.

Sport
zdroj: ČT4

Špotákové se prostě sportuje dobře a je ráda, že návrat z mateřské byl daleko jednodušší, než předpokládala. "Člověk se jen musí naučit hospodařit s časem, to je nejtěžší. A mít obrovskou podporu od rodiny, bez toho bych to nezvládla."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články