Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Čeští paralympionici mají další dvě bronzové medaile za disk a silniční cyklistiku

Peking - Dvacet medailí, z toho třináct bronzových, už získala česká výprava na paralympijských hrách v Pekingu. Třetí místo v hodu diskem sloučených kategorií F57/58 dnes na Národním stadionu obsadil Rostislav Pohlmann, třetí skončil také osmnáctiletý cyklista Tomáš Kvasnička v silničním závodu.

Rostislav Pohlmann
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Své letošní maximum přehodil Pohlmann o dva metry, ale jeho světový rekord, který vydržel bezmála čtyři roky, překonal Číňan Čeng Wej-chaj. Zlato získal ruský reprezentant Alexej Ašapatov.

Před závody Pohlmann tušil, že bude bojovat maximálně o třetí místo. "Rus i Číňan házejí trochu dál. Bylo jasné, že na ně nemám," řekl. Ani to, že přišel o světový rekord, ho nemrzelo. "Počítal jsem s tím. Rekord vám vždycky někdo vezme, ale medaile vám zůstane napořád," konstatoval.

Třináctý bronz pro Česko má Kvasnička

Kvasnička vybojoval při své premiérové účasti na paralympijských hrách už třetí bronzovou medaili. Nejmladší člen českého cyklistického týmu si v silničním závodě tělesně i spasticky handicapovaných jezdců dospurtoval pro třetí místo.

V posledním dvanáctikilometrovém okruhu ujeli Španěl Javier Ochoa, třináctý muž Tour de France z roku 2000, a Darren Kenny z Británie, který nakonec získal už čtvrté pekingské zlato. Hlavní pole přijelo minutu za nimi a ve finiši měl nejvíce sil syn bývalého úspěšného cyklokrosaře Kvasnička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články