Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Veselý odletěl do Curychu. Mám naději na dobrý výkon, věří

Praha – Vítězslav Veselý, jedna z velkých medailových nadějí, odletěl do dějiště mistrovství Evropy až dnes. Lehké svalové zranění podle všeho odeznělo, a tak může být světový šampion z loňského MS v Moskvě ve větším klidu. Kvalifikace je na programu ve čtvrtek a závod až v sobotu. Má proto dost času se na místě připravit a ještě doladit formu.

Sport
zdroj: ČT4

V přípravě v Nymburce si natáhl zadní stehenní sval. Kvůli tomu vynechal domácí šampionát v Ostravě, nyní už je prý v pořádku. "Důležité je, že jsem absolvoval házení před odjezdem v docela vysoké intenzitě a je to v pohodě," ujistil na letišti v Praze. "Nebylo to nic vážného, ale možná mám pořád trochu problém v hlavě. Hlídám se a bojím se rozbalit běh do rychlého kroku," řekl. "Takže snad v Curychu nebudou problémy, které by mě omezovaly v závodě, protože při něm je intenzita ještě vyšší," doplnil.

Veselý vede letošní evropské tabulky výkonem 87,38 metru ze Zlaté tretry v Ostravě, ale strašákem je pro něj kratší rozběh na stadionu v Curychu. "Důležité je vědět, o co se mám snažit. Jestli to budu schopen zrealizovat v závodě, to se ještě uvidí," přemítal s úsměvem. "Pro mě je velké povzbuzení, že pokud všechno udělám dobře, bude z toho dobrý výsledek," podotkl.

Den volna neuškodí

Je rovněž zvědavý, jak mu bude sedět nový a tvrdý povrch, o kterém se mezi atlety hodně mluví. "Uvidíme, jak moc rychlý bude na ten můj běh, jak se s ním moje nohy srovnají," konstatoval. V letošní sezoně totiž jeho technika není tak stabilní, v mnoha věcech se Veselý cítí nejistý. "Ale myslím, že odjíždím v docela dobré formě. Nějaký základ se nám podařilo odtrénovat, mám naději na dobrý výkon. Může to být dobré," řekl.

Mezi kvalifikací a finále jsou dva dny pauzy jako na olympiádě v Londýně, kde si Veselý v boji o postup do finále hodil osobní rekord, ale po dvou dnech nervózního čekání ho boj o medaile nezastihl v ideálním rozpoložení a skončil čtvrtý. "Ale teď jsem za ně rád vzhledem k tomu zdravotnímu stavu. Je to lepší než denní pauza nebo dokonce závodit hned druhý den," dodal oštěpař.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články