Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vzhůru na vrcholnou atletiku, odstartoval předprodej na HME v Praze

Praha - Vstupenky na atletické halové mistrovství Evropy, které se v Praze uskuteční příští rok od 5. do 8. března, jsou už v prodeji. Pořadatelé věří, že diváci si najdou cestu do O2 areny, neboť vrcholná atletická akce se v České republice bude konat po 37 letech.

Jaroslav Bába
zdroj: AP Photo autor: Matt Dunham

"Je to jedna ze zásadních věcí. Chceme, aby se na šampionát dostali nejen fanoušci, ale celé rodiny s dětmi," řekl šéf organizačního výboru Tomáš Janků, vicemistr Evropy ve skoku do výšky z roku 2006.

Ceny se pohybují od 200 do 700 korun na každý z pěti soutěžních bloků. Lístky zatím nejsou k mání na slavnostní zahájení, které se bude konat už ve čtvrtek 5. března 2015 odpoledne společně s prvními disciplínami šampionátu.

Na minulém evropském šampionátu v Göteborgu před dvěma lety se poprvé soutěžilo dřív než tradičně v pátek, závod koulařů se uskutečnil v přilehlém obchodním centru. Třebaže v první den soutěží v Praze budou na programu jen tři kvalifikace (koule mužů a žen a dálka mužů), organizátoři závody ponechají ve vysočanské hale.

Je nám líto, video expirovalo.
Startuje prodej vstupenek na pražské HME v atletice

"V Göteborgu na to měli prostor. Je snaha přivést atletiku k divákům, ale pro sportovce to není ideální, když se dostanou mimo zázemí. Ty kvalifikace jsme udělali hlavně proto, abychom už v pátek měli nějaké finálové disciplíny a pro diváky to bylo zajímavější," vysvětlil Janků. "A zahájení tentýž den bude upomínkou úspěchů české atletiky," doplnil.

Běžec Jakub Holuša si přeje, aby diváci vytvořili podobnou kulisu pro české atlety jako Poláci na halovém MS letos v Sopotech. "Nám se pak bude závodit o dost lépe. Navíc když ta dráha mi sedí a zatáčky jsou jedny z nejlepších," uvedl Holuša, který v O2 areně závodil v zimě při testovacím mítinku Prague Indoor.

Hala s rozebratelnou dráhou má při atletice kapacitu téměř 9 500 osob včetně sportovců, zástupců médií a VIP. Pro diváky bude možno využít v prvním patře 700 sedaček a ve čtvrtém patře téměř 5 000 míst.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články