Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kristiina Mäki reprezentuje za Českou republiku, v hokeji však fandí Finsku

Praha - Jméno Kristiina Mäki nevypadá moc česky. Přesto bude jeho nositelka za dva týdny reprezentovat Českou republiku na atletickém mistrovství Evropy. Dvaadvacetiletá běžkyně má finského tatínka, ale od tří let žije v Čechách.

Je nám líto, video expirovalo.
Seznamte se: Kristiina Mäki, česká atletka

Finsko i Česko jsou Kristiině Mäki stejně blízké. V atletice reprezentuje Česko, ale třeba jako hokejový fanoušek přeje Seveřanům. "Fandím Finsku, protože je to větší adrenalin fandit Finsku v Česku," říká s úsměvem.

Mäki začínala s atletikou v deseti letech ve Žďáru nad Sazávou, teď při studiu architektury trénuje v Praze. A týdně toho naběhá hodně. "Na soustředění je to kolem 120 kilometrů, když je to jednofázový trénink, tak kolem osmdesáti," upřesňuje.

V posledním roce šla výkonnostně nahoru. Letos překonala české rekordy na dvou, třech a pěti kilometrech. Před evropským šampionátem ji fanoušci uvidí v Ostravě na víkendovém mistrovství republiky. Ale ještě před tím stihne také finský šampionát. Za pět dnů absolvuje 5 000 kilometrů v letadlech, vlacích a autech. A k tomu dva závody. "Jezdím tam tak třikrát do roka. Zrovna teď tam letím, protože v pátek závodím na finském mistrovství," dodala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články