Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Veleúspěšní mladí atleti se vrátili z juniorského MS

Praha - Česká výprava atletů se vrátila z amerického Eugene, kde na světovém šampionátu juniorů vybojovala tři cenné kovy: chodkyně Anežka Drahotová a desetibojař Jiří Sýkora zlaté a výškařka Michaela Hrubá stříbrnou medaili.

Je nám líto, video expirovalo.
Výprava mladých atletů se z MS vrátila se třemi medailemi

Tři cenné kovy ze světového šampionátu juniorů Česká republika nepamatuje. Na zlato naposledy dosáhla Denisa Rosolová, tehdy ještě pod jménem Ščerbová. V Eugene stejné umístění zopakovala nejdříve ve světovém juniorském rekordu Drahotová. "Ne že bych to úplně plánovala, ale říkala jsem si, že jsem dobře připravená. Hrozně jsem se těšila. Věřila jsem si, že když by byly dobré podmínky, což byly, mohlo by to vyjít," komentovala úspěch česká chodkyně.

V rekordu šampionátu zlato získal i Sýkora. "První den nebyl podle představ. Naštěstí druhý vyšel docela dost a to mě zachránilo," usmíval se. Po ramenou ho po návratu doslova i obrazně poplácal legendární Tomáš Dvořák. "On je typ, který to určitě ještě dokáže zhodnotit v budoucnu. Pevně věřím tomu, že bude schopen se přiblížit a třeba i překonat český rekord," řekl Dvořák.

Třetí medaili vybojovala pro české barvy výškařka Hrubá, která skončila druhá. Sýkoru a Drahotovou nyní čeká seniorský evropský šampionát v Curychu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články