Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Špotáková se připravuje na ME, domácí šampionát půjde z tréninku

Nymburk - Oštěpařka Barbora Špotáková se v Nymburce připravuje na mistrovství Evropy v Curychu a z plného tréninku nastoupí i do víkendového mistrovství České republiky v Ostravě. Je velmi pravděpodobné, že v soutěži o domácí titul neabsolvuje všechny pokusy, neboť nechce riskovat případné zranění v sezoně, v níž by ráda na ME získala poslední zlato, které ještě nemá ve sbírce.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotáková se v Nymburce připravuje na ME

Po mateřské pauze se světová rekordmanka a dvojnásobná olympijská vítězka dokázala rychle dostat zpět do absolutní elity, v letošní sezoně vyhrála všech pět závodů. A také v tréninku cítí, že je na tom podobně jako v olympijské sezoně 2012, kdy triumfovala v Londýně. "Scénář je pořád stejný a je to podobné jako v nejlepších letech. To je pozitivní," uvedla Špotáková.

Zdravotně je oštěpařka v pořádku, byť ji občas pobolívá achillovka. "To je každoroční problém, je to jen únavou, to není nic vážného," ujistila. Trochu cítí i kyčel, neboť se jí nepodařil jeden z posledních tréninků techniky. "Tělo nemládne, ale dá se to zvládnout. Zdravotně je to dobré, loket nebolí, to je hlavní," připomněla jeden z největších problémů kariéry z roku 2010 při v ME v Barceloně, kde nakonec skončila třetí.

Po mateřské se chtěla vrátit na výkonnost kolem 65 metrů. To se jí podařilo, přes tuto metu hodila letos čtyřikrát. "S technikou moc spokojená nejsem, ale scénář, že přijdu a vyhraju, je úžasný," uvedla. Ráda by ale, aby oštěp uletěl k sedmdesáti metrům. "Hážu jen rukou, s tím trochu bojuju. Ale pokud hodím málo a na mistrovství Evropy vyhraju, tak mi to vadit nebude," usmála se.

Letos má na programu záměrně méně závodů, aby se víc těšila a šetřila síly. "Nejhorší je, když se přemáhám. Je na mně vidět, že jsem otrávená. Musím se šetřit," uznala jako matka. Ale na ME pojede jako favoritka pro zlato, které ještě nemá. "Nemůžu jinak, když jsem letos ještě neprohrála, musím po tom jít. Doufám, že to tak dopadne, ale snadné to nebude," tuší Špotáková.

V letošní sezoně zatím nepřikládala důležitost Diamantové lize. Přesto ji vede a ví, že by v prestižním seriálu mohla triumfovat potřetí v kariéře. "Mistrovství Evropy je nejdůležitější a pak už bude jen Diamantovka. Ráda bych to dokončila," přála si.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články