Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Bolt na Zlaté lize v Bruselu opět porazil Powella, vyhrál za 9,77

Brusel - Jamajčan Usain Bolt vyhrál na závěrečném mítinku atletické Zlaté ligy v Bruselu běh na 100 metrů v čase 9,77 sekundy, kterým zaostal za svým světovým rekordem z Pekingu o osm setin. Olympijský vítěz musel po nejpomalejší startovní reakci ze všech devíti sprinterů dlouho dotahovat ztrátu na vedoucího krajana Asafa Powella, ale před cílem ho dokázal předstihnout.

Usain Bolt
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Powell ve více než metrovém protivětru nakonec prohrál s Boltem o šest setin sekundy. Z původně avizovaného souboje obou elitních Jamajčanů s Američanem Tysonem Gayem sešlo, protože mistr světa svůj start den před závodem zrušil.

Vedle mužské stovky je dnes v Bruselu hlavní pozornost upřena na boj o milionový jackpot, o který se ucházejí chorvatská výškařka Blanka Vlašičová a keňská půlkařka Pamela Jelimová. Obě svou disciplínu na dosavadních letošních mítincích Zlaté ligy vyhrály pětkrát, a pokud se jim to podaří i pošesté, dostane každá půl milionu dolarů. Obě už letos opakovaně atakovaly světový rekord, Jelimová se k historickému času Jarmily Kratochvílové přiblížila na 73 setin.

V doprovodném programu se před 47.000 diváků na vyprodaném stadionu vítězně rozloučila s kariérou domácí sprinterka Kim Gevaertová. Třicetiletá dvojnásobná mistryně Evropy vyhrála stovku v čase 11,25 sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články