Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Špotáková na Julisce potvrdila svou formu po návratu k závodění

Praha - Bez větších obtíží další vítězství. Na Julisce předvedla Barbora Špotáková solidních 64,08 metru a žádná ze soupeřek se jí ani zdaleka neblížila. Po římské Diamantové lize tak přišlo další potvrzení, že je Špotáková po návratu z mateřské ve skvělé formě.

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Barbora Špotáková předvedla při Diamantové lize v Římě druhý nejdelší hod sezony 66,43 metru a uklidnila se. Po mateřské byl její přímý návrat možná daleko hladčí, než si sama představovala. "Byla jsem hodně vyklepaná, ale když jsem viděla, že mi oštěp letí na 65 metrů a nebyl to nijak zvlášť povedený hod, začala jsem si věřit," prohlásila. 

I proto dnes chtěla před domácím publikem zazářit. "Bylo to přesně jako na tréninku. Alespoň jsem vyhrála a ten výkon je solidní," uvedla. Předvedla pět hodů, se silami přitom musí spíše šetřit. Příští týden však neoželí Zlatou tretru. "Doufám, že to tam bude lepší, když jsem to viděla tady," uvedla. "Hlavně, že jsem zdravá, teď není třeba házet daleko," řekla s odkazem na červencové ME v Curychu. Titul kontinentální šampionky je jediný, který jí chybí.

Její příprava byla letos jiná. Vynechala dlouhé soustředění v Africe, trénovala doma. Za hranicemi byla jen dva týdny ve Španělsku. "Tam jsem udělala, co bylo potřeba. Tam bylo teplo a já začala chytat závodní náladu," popisovala. Do Afriky ji už asi těžko někdo dostane. "Tenhle model možná necháme i na další roky," přemýšlela.

Jednu zásadní změnu na sobě Špotáková ale pozoruje. Víc si závody užívá. "Nikdo neví, kolikrát ještě budu závodit na Diamantové lize v Římě, takže jsem si to tam užívala," konstatovala. "Neberu nic samozřejmě, nemusí se to opakovat. Vážím si těch závodů o hodně víc než v minulosti, ale samozřejmě doufám, že vydržím do Ria," naznačila směrem k olympiádě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články