Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Špotáková s Kudličkou vyšperkují Memoriál Josefa Odložila

Praha – Pražská Juliska dnes hostí tradiční Memoriál Josefa Odložila, který letos přilákal i ty nejzářivější české atletické hvězdy v čele s Barborou Špotákovou. Na 21. ročníku Memoriálu se dvojnásobná olympijská vítězka představí povzbuzena jasným vítězstvím na čtvrteční Diamantové lize v Římě. Přímý přenos z Memoriálu Josefa Odložila můžete sledovat od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Na stadionu Dukly Praha budou na startu i další představitelé české elity  běžec Jakub Holuša, tyčkař Jan Kudlička, osmistovkařka Lenka Masná či koulař Ladislav Prášil. Bronzový medailista z HMS v Sopotech Kudlička má za sebou úvodní závod sezony v Eugene a 563 cm v prvním startu roku předvedl poprvé v kariéře. A to skákal z krátkého rozběhu a na loňských tyčích. "Na začátek sezony je to podobné jako loni, není to vůbec špatné. Snad to ještě bude lepší," věří.

Hlavním bodem pražského mítinku bude opět běh na 1 500 metrů, v němž Odložil získal v roce 1964 stříbrnou medaili na olympiádě v Tokiu. V hlavním programu je 15 disciplín, z toho pět ženských a deset mužských.

Nepoběží Svoboda ani Maslák

Ze startovní listiny na poslední chvíli vypadly největší ohlášené hvězdy oštěpař Dmitrij Tarabin, vicemistr světa ve skoku o tyči z Tegu 2011 Lazaro Borges z Kuby, diskař Gerd Kanter z Estonska i překážkářka Nia Aliová z USA, halová mistryně světa ze Sopot. 

Nepoběží zraněný rekordman v běhu na 400 metrů Pavel Maslák a překážkář Petr Svoboda, který musel opět odložit plánovaný návrat k závodění po vleklém zranění. Petr Svoboda se zranil na jaře roku 2011, krátce po svém největším úspěchu kariéry – vítězství na halovém mistrovství Evropy. Zdravotní problémy ho na start nepustily tři roky. Vrátit se chtěl minulou neděli. "Čtyři dny před prvním startem, který měl být v Třebíči, jsem si při tréninku prošlápl koleno, protože jsem dostával prášky na povolení svalů kvůli lehce nataženému tříslu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články