Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bolt odřekl účast. V Ostravě místo něho poběží Gatlin

Praha – Jamajský sprinter Usain Bolt zrušil svůj plánovaný start na ostravské Zlaté tretře. Jako náhradu organizátoři získali Američana Justina Gatlina. Gatlin na trati 100 metrů drží časem 9,87 sekundy nejlepší výkon roku. Kromě Bolta se neobjeví ani další sprinterka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová.

"V březnu a dubnu jsem kvůli zranění přišel o řadu tréninků. Nyní je vše v pořádku a já jsem v plné přípravě, ale vinou výpadku nemám natrénováno," omluvil se Bolt. "Věřím, že k závodění se vrátím brzy, ale vše závisí na mých trénincích v příštích týdnech. V letošní sezoně určitě plánuji závodit," uvedl Jamajčan. Měl přijet i loni, ale rovněž dal přednost přípravě.

Organizátoři přijali jeho další omluvu s pochopením. "Takový je vrcholový sport. Byly roky, kdy v Ostravě Bolt předváděl světové výkony a skvělou show, letos ale posouvá svůj první start na neurčito," uvedl ředitel závodu Jan Železný. Ve startovní listině je podle jeho slov aktuálně šest světových rekordmanů, 25 medailistů ze světových šampionátů a 20 z olympijských her.

Olympijský vítěz z Atén Gatlin zaběhl letos v Pekingu čas 9,87 a drží tři nejrychlejší výkony roku. Naposledy závodil ve čtvrtek na Diamantové lize v Římě, kde vyhrál za 9,91. Ve sbírce má také sprinterský double z MS v Helsinkách 2005, na OH v Londýně byl na stovce třetí, loni na MS v Moskvě bral stříbro za Boltem. "Vím, že se v Ostravě běhá rychle," uvedl Gatlin, který se vrátí na Zlatou tretru po deseti letech. "Věřím, že podmínky umožní, abych atakoval svůj světový výkon roku," řekl.

Ze startovní listiny Zlaté tretry vypadla i trojnásobná sprinterská mistryně světa z Moskvy Shelly-Ann Fraserová-Pryceová z Jamajky, která není v optimální formě. Definitivně v Ostravě nepoběží ani zraněný Pavel Maslák. Naopak poprvé do České republiky přijede Američanka Allyson Felixová, čtyřnásobná olympijská vítězka a osminásobná mistryně světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Bolta na Zlaté tretře nahradí Gatlin
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články