Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Do Kladna přijede na víceboj mistryně světa i Klučinová a Helcelet

Praha - Obzvlášť mezi ženami by měl mít mezinárodní atletický mítink ve vícebojích v Kladně za tři týdny dobré obsazení. Start přislíbily ukrajinská mistryně světa Hanna Melnyčenková či Polka Karolina Tyminská, čtvrtá sedmibojařka na loňském MS v Moskvě. Mužům by mohl vládnout dvaatřicetiletý Kazach Dmitrij Karpov, který byl v Kladně už pětkrát a v roce 2012 mítink vyhrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Kladna opět zavítá TNT express mítink

Obě favoritky mezi ženami čeká první start sezony, zatímco česká jednička Eliška Klučinová už byla o víkendu v Götzisu, kde prokázala dobrou formu. Po prvním dnu útočila na vlastní český rekord z loňského MS v Moskvě (6 332), který nakonec nepřekonala, ale v Kladně chystá zlepšení.

V Kladně začínala s kariérou, proto má tamní mítink ráda. V roce 2010 tam český rekord vyrovnala a před dvěma lety ještě zlepšila. "Přála bych si 6 400 bodů, o rekord bych se chtěla pokusit," řekla s tím, že rezervy oproti Gözitsu (6 195) má.

Helcelet věří, že bude závodit

Loňský vítěz mítinku Andrej Kravčenko z Běloruska se v Götzisu zranil. Velkým soupeřem loni druhého Karpova bude v prvním startu roku Ukrajinec Oleksej Kasjanov, vítěz závodu z roku 2010 a přítel Melnyčenkové. "Ta má lehký zdravotní problém se zády, takže nám start prý ještě definitivně potvrdí, ale máme od ní příslib," uvedl ředitel závodu Zdeněk Lubenský na adresu obhájkyně loňského vítězství.

Česká jednička Adam Sebastian Helcelet překonal v Götzisu hranici 8 000 bodů, ale potýká se s bolavým kotníkem. Jedná se o stejné zranění, jaké si přivodil loni před MS v Moskvě, kam nakonec neodjel. Problém ale nemá být tak vážný. "Je to nateklé, bolí to, ale snad se dám dohromady," uvedl Helcelet.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články