Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Maslák při extralize zaběhl 200 metrů za 20,68

Kladno - I v hustém dešti a zimě prokázal sprinter Pavel Maslák, že má opět skvělou formu. Halový mistr světa v běhu na 400 metrů nastoupil při atletickém extraligovém kole v Kladně na dvoustovku a v cíli byl v kvalitním času 20,68 sekundy. Za svým rok starým vlastním českým rekordem zaostal v nepříznivých podmínkách o 19 setin. Jeho výkon sice znamená splnění limitu pro účast na mistrovství Evropy v Curychu, ale tam se bude Maslák soustředit na hlavní disciplínu čtvrtku.

Je nám líto, video expirovalo.
Maslák zaběhl v dešti a zimě 200 metrů za 20,68

"Nečekal jsem, že to bude tak rychlé. Běželo se mi dobře, ale to počasí vadilo," řekl Maslák. Ve svém prvním startu v sezoně na čtyřstovce v Dauhá hned vytvořil český rekord, svůj dnešní výkon ale nechtěl přeceňovat. "Kdyby to bylo potvrzení formy, dal bych si osobák," řekl s úsměvem. "Přišlo mi, že foukal protivítr, přitom foukalo do zad. To bylo takové zajímavé," všiml si.

I když na Kladno v průběhu většiny dne padaly provazy vody, Masláka to neodradilo od startu. "Já byl dobře oblečený, to je jak na tréninku, tam se tomu také nevyhneme," mávl rukou. "Ale ta zima samozřejmě tomu nepomohla, člověk není moc uvolněný, jak je navlíknutý, a není navíc úplně dobře naladěný," prohlásil sprinter, jehož čeká další start na 400 metrů 31. května na Diamantové lize v Eugene.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články