Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čeští atleti zamířili do Sopot, tyčkaři cítí šanci

Praha - Čeští atleti odletěli do Sopot, dějiště halového MS. Tyčkaři Jan Kudlička a Jiřina Svobodová mají jako jediní z české výpravy na halovém mistrovství světa v atletice jistou účast ve finále. A oba reprezentanti nebudou o víkendu v Sopotech bez šance. Mají dobrou formu, Svobodová na začátku sezony překonala halový český rekord, Kudlička se o národní maximum letos několikrát pokoušel. Halové mistroství světa sledujte od pátku do neděle živě na ČT Sport a na našem webu.

"Už je to takové ohrané, pořád se mluví o rekordu. Ale věřím si, proč ne. Párkrát už jsem si to vyzkoušel," řekl Kudlička. Absolutní český rekord má hodnotu 581 cm a drží ho už jedenáct let Adam Ptáček. A je možné, že takový výkon by Kudličkovi v Sopotech stačil na medaili. "Tu může získat všech dvanáct finalistů," podotkl tyčkař.

Mezi přihlášenými je Kudlička s letošním maximem 575 cm na osmém místě, ale na třetího mu chybí dva centimetry. "Bude to otevřené," poukázal Kudlička na absenci zraněného světového rekordmana Renauda Lavillenieho. "Je to tam po centimetrech, bude nutné dobře vybírat postupové výšky a skákat na první pokus," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští atleti odletěli do dějiště HMS

Mistryně Evropy Svobodová, která loni v květnu v Sopotech vyhrála špičkově obsazený mítink, se blýskla na konci ledna, kdy v Drážďanech skočila halový český rekord 471 cm. Na kontě má sedm závodů, z toho čtyři mezinárodní, z nichž tři vyhrála a dvakrát se rozeskakovala o vítězství. "Takže kdyby se to opakovalo, to bych se nezlobila," řekla s úsměvem.

Po rekordním počinu trénovala a její výkonnost podobně jako u Kudličky poklesla. V posledním závodu minulý týden v Praze předvedla 462 centimetrů a neúspěšně se pokoušela rekord vylepšit. "Včera jsem absolvovala poslední trénink a myslím si, že byl jeden z těch lepších, co jsem letos předváděla," řekla optimisticky.

I ona má startovní pole nabité, ve dvou centimetrech, stejně jako mezi muži, je vměstnáno osm tyčkařek. Nejvíc letos skočila domácí Anna Rogowská 476 cm. "Na medaili může být 460 i 480, ty holky tam budou všechny dobře připravené," uzavřela Svobodová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články