Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Janků před testem na HME: V Praze bude i zahraniční špička

Praha - Evropský halový šampionát se v Praze bude konat sice až za rok, již tento měsíc však budou moci pořadatelé otestovat svou připravenost. V O2 areně se bude konat mítink Prague Indoor 2014.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty ČT sport

"Finišujeme s organizačními záležitostmi. Co se týče O2 areny, ta sama o sobě připravená je," říká bývalý výškař a nyní výkonný ředitel halového ME Tomáš Janků. Ten připouští, že pořádat mítink těsně po konci zimní olympiády není pořadatelsky jednoduchá záležitost. Pomoci návštěvnosti by však mohly dva faktory. Přítomnost české i zahraniční atletické špičky a nízké ceny vstupenek.

"Chtěli jsme je nastavit tak, aby mítink byl přístupný všem, hlavně tedy rodinám s dětmi. Pro nás je důležité, aby děti viděly, co je může někdy v budoucnu potkat. Nejlepší sedačky, tedy ty v prvním patře, lze sehnat za 290 korun, a čtvrté patro za 190 korun," popisuje Janků, který přiznává, že jej i kvůli únorovému mítinku zaskočila zpráva o zranění Zuzany Hejnové.

Na mítinku se však představí jiní čeští atleti, kteří patří nejen v domácím prostředí k těm nejlepším. "Atletů, kteří promlouvají do evropských žebříčků, máme kromě Zuzany Hejnové více – Jana Kudličku, Jiřinu Ptáčníkovou a další," myslí si Janků. "Každá dráha v hale je specifická a je to poslední možnost pro atlety, jak si ji vyzkoušet před šampionátem v příštím roce. Myslím si tedy, že minimálně čeští atleti tuto možnost využijí, a je nám to jasné i kvůli počtu přihlášek. Hlásí se nám ale i vrcholoví zahraniční atleti, kteří původně ani nebyli pozváni, například Blanka Vlašičová."

I pro bývalého výškaře je Prague Indoor 2014 jistou generálkou na halové mistrovství Evropy v příštím roce. Janků pracuje na tom, aby šampionát přitáhl do tribun co nejvíce fanoušků. "Připravovali jsme se na to hodně, české, potažmo pražské publikum je totiž specifické. Chceme divákům přiblížit českou atletickou historii. Motto mistrovství je 'legendy minulosti – hvězdy budoucnosti'. Máme ambasadory, které jsme se snažili propojit. Koulaře Láďu Prášila jsme spojili s Helenou Fibingerovou, Zuzanu Hejnovou s Jarmilou Kratochvílovou," líčí Janků.

Výkonný ředitel HME 2015 naznačuje, že úspěch únorové akce bude mít i vliv na cenu vstupenek na evropský šampionát. "Ještě nevíme, jaká bude cenová hladina pro mistrovství Evropy. K tomu, abychom ji poznali, právě slouží tento mítink," popisuje Janků, který zároveň poodhalil, od jakého termínu budou vstupenky na HME k dostání. "Počítám, že se budou prodávat zhruba půl roku před začátkem akce, a fanoušci se o tom určitě dozvědí," myslí si.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články