Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Atletický mítink Praha Indoor 2014 ozdobí Aman, Carter a Vlašičová

Praha - Mohamed Aman z Etiopie v běhu na 800 metrů, jamajský sprinter Nesta Carter a výškařka Blanka Vlašičová z Chorvatska. To jsou nová jména ve startovní listině mezinárodního atletického mítinku Praha Indoor 2014, který se uskuteční 25. února v O2 areně jako testovací závod halového mistrovství Evropy 2015.

Blanka Vlašičová
zdroj: čt4 autor: Martin Divíšek

Aman je halovým mistrem světa z Istanbulu v roce 2012. Letos na šampionátu v Sopotech na začátku března chce titul obhájit a jako druhý půlkař v historii běžet v hale pod 1:44 minuty. Carter je za krajanem Usainem Boltem a Američanem Justinem Gatlinem třetím nejrychlejším mužem planety, z loňského MS v Moskvě má bronz ze stovky a je také světovým rekordmanem ze sprinterské štafety. Chce v Sopotech vyhrát, v Istanbulu byl před dvěma lety druhý.

Již dříve organizátoři pražského mítinku oznámili na šedesátce start dalšího Jamajčana Lerona Clarka a zkušeného Kima Collinse. "Bolt ani Gatlin v hale nestartují, takže Carter je aktuálně nejlepší sprinter na světě k mání," řekl sportovní manažer mítinku Alfons Juck. Dvojnásobná mistryně světa v hale i venku Vlašičová měla dlouhodobé problémy se zdravím, ale podle aktuálních informací je v pořádku a v plném tréninku. Mítink v Praze by měl být jejím druhým halovým startem v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Mítink Praha Indoor 2014 bude testem pro halové mistrovství Evropy

Třístovku by v Praze měl běžet Pavel Maslák, stejně jako Denisa Rosolová, kteří budou v té době ladit formu na Sopoty. Již dříve oznámili organizátoři start Kubánce Dayrona Roblese na překážkách, německého tyčkaře Björna Otta či koulařů Ladislava Prášila, Tomasze Majewského z Polska a Kanaďana Dylana Armstronga. "Tři hlavní hvězdy by měly přilákat diváky. Jsme ale připravení doplnit startovní listinu podle aktuální výkonnosti atletů v probíhající sezoně," uvedl Juck.

Mítink, na který už se prodávají vstupenky, bude testem pro halové mistrovství Evropy, které se v Praze bude konat o rok později. Dráha bude v hale postavena na mítink teprve podruhé. "Budeme testovat zázemí, celou halu, logistiku, sportovní i technickou stránku," řekl předseda organizačního výboru Libor Varhaník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články