Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jak dlouhá bude Veselého sezona? Potíže s kolenem trvají

Praha - Oštěpař Vítězslav Veselý má stále problémy s bolavým kolenem a není vyloučeno, že zdravotní patálie ovlivní jeho příští sezonu. Druhý muž ankety Sportovec roku se vrátil ze soustředění z Kanárských ostrovů sice s dobrými zprávami, ale jeho příprava dostala vážné časové trhliny. Navíc kloub, který ho omezoval i při triumfu na srpnovém mistrovství světa v Moskvě, ho stále bolí, kvůli čemuž nemůže Veselý ani klusat, natož pořádně běhat.

Oštěpař Vítězslav Veselý
zdroj: AP (ČTK) autor: Matt Dunham

Veselého v kolenu trápí otok v kostní dřeni na holenní kosti a poškozená chrupavka na přední straně čéšky. "Hodně doktorů si s tím nevědělo rady," pokrčil rameny Veselý. Ukázalo se také, že klid po MS paradoxně situaci ještě zhoršil. Bylo totiž třeba, aby oštěpař posílil stehenní svaly, které kloub drží. "Takže svaly atrofovaly a situace se zhoršila. Teď tomu pomohlo teplo na Kanárech a posilování," popisoval Veselý. "

Situace ale není ideální. V době, kdy atleti absolvují nejtěžší běžeckou přípravu, Veselý jezdil na kole. Výhodu má snad jen v tom, že má do začátku sezony ještě dost času. "Když budu cvičit, tak se to nějakým způsobem dá do pořádku, aniž by se do toho muselo zasahovat chirurgicky. To je vždycky problém," řekl. "Ale teď ani nemůžu klusat. Tedy můžu, ale pajdám u toho, jako bych měl protézu," uvedl.

Zuzana Hejnová vedle Vítězslava Veselého
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Svědčilo mu teplo, ale to už si přes zimu asi neužije. Čeká ho soustředění v Nymburce. "Napadlo mě, že bych jel zpátky na Kanáry sám, bylo by to ale na palici a ani trenér se na to netvářil," přiznal svěřenec Jana Železného. Bude proto cvičit i přes Vánoce. "Ale zpoždění tréninku je velké, ještě jsem nevyběhl," uznal. Ale depresi z toho nemá.

Hlavní trénink ho teprve čeká. "A navíc na MS v Moskvě jsem si také myslel, že to nedám, a nakonec to dopadlo, takže neházím flintu do žita," ujistil. Počítá ale i s variantou, že do sezony vstoupí později, což je prý pravděpodobné, a bude méně závodit. "Čekáme, jak se to bude vyvíjet. A když to nevyjde, tak není lepší sezona na vynechání než tahle, což je taky pozitivní," doplnil. V příštím roce totiž není žádný globální vrchol, jen mistrovství Evropy v Curychu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články