Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Capalini je zraněný, bronz z Atén v Pekingu neobhájí

Praha - Libor Capalini, český moderní pětibojař, kvůli zranění achilovky nebude na olympijských hrách v Pekingu obhajovat bronz z Atén. Zkušeného pětatřicetiletého reprezentanta nahradí v závodě Michal Michalík. 

Libor Capalini
zdroj: ČTK autor: ČTK

Podrobnější informace i ostatní výsledky z Pekingu najdete na stránkách našeho olympijského speciálu.

"Zranění nohy se ukázalo natolik vážně, že vylučuje Liborův start na olympijských hrách," informoval trenér týmu Jakub Kučera.

Chronický problém s achilovkou na pravé noze se Capalinimu ozval těsně před evropským šampionátem v Moskvě a trápil ho ve zbytku předolympijské přípravy. Český pětibojař minulý týden přiznal, že ho poranění limituje při běhu. "Při ostatních čtyřech disciplínách to nehraje roli, ale při zátěžovém běhu je to bolestivé," uvedl Capalini.

Naznačil, že pokud by ho zraněná noha limitovala víc, než je přípustné, je připraven místo v olympijském závodě přepustit náhradníkovi Michalíkovi, který s ním do poslední chvíle bojoval o účast v Pekingu.

V kvalifikačním žebříčku sice nakonec Michalík skončil těsně za Capalinim, ale po dnešním rozhodnutí na olympijských hrách nakonec nastoupí. Šestý muž z Atén se v závodě představí 21. srpna po boku momentální české jedničky a medailové naděje Davida Svobody, o den později je na programu klání žen s účastí Lucie Grolichové. Pětibojaři odletí do Pekingu v pátek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články