Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hejnová sbírá ocenění, zároveň však dře v přípravě

Praha - Ačkoliv se zúčastňuje atletických anket a vítězí v nich, pro Zuzanu Hejnovou už dávno začala předsezonní příprava. Ta je, co se týká objemu, pro Hejnovou nejnáročnější v kariéře. Svěřenkyni trenéra Dalibora Kupky rovněž ještě čeká tradiční měsíční soustředění v jihoafrickém Potchefstroomu. Naopak na vyhlašování nejlepších světových atletů nejspíše bude absentovat.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Podzimní přípravu nemají atleti rádi, nicméně vědí, že je nutná pro dobrý výkon. "Ale musím říct, že takovou dřinu jsem ještě nezažila," říká Hejnová. Zároveň ví, že když vydrží zdravotně v pořádku, může za rok navázat na letošní sezonu. "Jde o to vydržet zdravá. Ale trenér je hrozně přísný," pousmála se. "Chtěla jsem místo dvoukilometrových úseků běžet dva kilometrové nebo si dát delší pauzu. Ale neklaplo to. Prý co je sedm a půl minuty v mém životě," citovala Hejnová trenérův argument.

Nyní se nejlepší česká atletka soustředí i na sbírání významných ocenění, potažmo i na oslavy jejich zisku. A Hejnová při nich občas i předvede, že má i jiný než jen sportovní talent. V jejím životě sice dostal přednost sport, netají se nicméně tím, že právě smysl pro takt jí pomáhá udržet pravidelný rytmus mezi překážkami. A rytmus udržela i při svém vystoupení, když se rozezněly první tóny rokenrolové písně Tutti Frutti. "Tedy ne, že bych se na to nějak usilovně připravovala, ale trochu jsem se nachystala. Asi týden jsem to zkoušela. Musela jsem trochu potrénovat, protože to na mě pěkně upekli, tak abych si neuřízla ostudu," uvedla Hejnová.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová vyhrála anketu Atlet roku

Zatímco loni Hejnová trénovala v Kupkově skupině pouze s muži, na jaře se k ní připojila čtyřstovkařka Jana Slaninová. "Jezdí s námi na soustředění, pojede i do Afriky. Je to fajn, bydlíme spolu, aspoň můžeme pokecat jako holky," uvedla Hejnová. Před soustředěním je ještě pozvaná na vyhlášení nejlepších atletů světa, které se uskuteční příští sobotu v Monaku, nejspíš tam však nevyrazí. Je totiž pravděpodobné, že anketu vyhraje jamajská sprinterka Shelly-Ann Fracerové-Pryceová.

"Ostatní tam nejsou vůbec vyhlašovaní, jen jako diváci," řekla Hejnová. "Na jednu stranu mi to líto je, ale na druhou stranu toho mám tolik, že když už budu mít volné dva dny, užiju si to tady v klidu a nebudu muset zase někam letět. Jsem v tréninkovém procesu, jsem opravdu hodně unavená," vysvětlila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články