Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Panorama Hradčan jako tepová křivka – pořadatelé HME v Praze představili logo

Praha – Jednoduchý nápis Praha s číslem 2015 a linkou vykreslující panorama Hradčan – takové je logo halového mistrovství Evropy v atletice, které se v české metropoli uskuteční na jaře v roce 2015. Do Prahy se seniorský šampionát královny sportů vrací po 37 letech. Naposledy se tu konalo v roce 1978 venkovní ME, v hale se závodilo při tehdejších takzvaných Evropských hrách v roce 1967. Přípravy jsou v plném proudu. Testem bude mezinárodní atletický mítink, který se v O2 areně uskuteční 25. února příštího roku.

Halové ME v Praze 2015
zdroj: ČT/PR

"Po poradě s grafiky jsme chtěli, aby to bylo co možná nejjednodušší a aby vizibilita byla co možná největší. Chtěli jsme, aby logo nebylo komplikované a bylo čisté," vysvětlil ve Sportovních zprávách předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

Panorama Hradčan naznačuje spojení minulosti s přítomností, ale zároveň se stane i významným grafickým bodem šampionátu. "Máme v tom skrytý komunikační prvek. Není to jen křivka Pražského hradu, ale v naší kampani to bude křivka i tepu srdce, který se bude zrychlovat, jako to mají atleti před startem důležitého závodu," prozradil Varhaník.

Současné úspěchy české atletiky dělají akci výbornou reklamu. "Historie i přítomnost atletiky si zaslouží, aby tady taková akce byla. Je to pro nás velká výzva," řekl šéf české atletiky.

Hlavní ambasadorkou halového šampionátu je mistryně světa ve vrhu koulí Helena Fibingerová. Osminásobná vítězka halového ME dnes představovala logo spolu s Ladislavem Prášilem, koulařskou nadějí současnosti. Tomu odpovídá hlavní motto: "Z minulosti do současnosti" s podtitulem "Legendy minulosti, hvězdy současnosti".

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Libor Varhaník o HME 2015 v Praze

Organizace probíhá podle předpokladů, výrazné komplikace by nastat neměly. "Zkušenost s atletikou v O2 areně jsme při mítinku světových rekordmanů nabyli. Tím, že připravujeme testovací mítink na únor 2014, tak jsme v konkrétnech. Zabýváme se především sportovně-technickou stránkou věci, abychom se zhostili toho úkolu se ctí," prohlásil Varhaník.

Na test se sjedou velká jména

Sportovní organizace testovacího mítinku se zhostil Alfons Juck, který stojí i za ostravskou Zlatou tretrou. Do Prahy přijedou dva dny po skončení olympijských her v Soči přední atleti. Už nyní potvrdili účast dvojnásobný olympijský vítěz ve vrhu koulí Tomasz Majewski, jenž má být soupeřem Ladislava Prášila, nebo čtyřstovkař Luguelín Santos, kterému se postaví halový mistr Evropy Pavel Maslák.

Start v Praze mají v plánu i tyčkaři Lázaro Borges z Kuby a Björn Otto z Německa, které bude chtít potrápit Jan Kudlička. Přijet by měl také kubánský překážkář Dayron Robles a organizátoři věří, že ve startovních blocích se objeví i nejlepší atletka Evropy uplynulé sezony Zuzana Hejnová, která by mohla běžet hladkou čtyřstovku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články