Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nenasytná Hejnová chce ve Stockholmu další vítězství

Stockholm – Atleti po mistrovství světa v Moskvě na oddech mnoho času nemají. Ve Stockholmu totiž už dnes pokračuje Diamantová liga. A posledního mítinku před finálovými závody v Curychu a Bruselu se zúčastní také tři v Rusku úspěšní čeští reprezentanti včetně šampionky Zuzany Hejnové, která bude chtít prodloužit sérii neporazitelnosti. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 20:00.

Aby Hejnová, již jistá vítězka Diamantové ligy, dostala odměnu 40 000 dolarů (necelých 800 000 korun), musí nastoupit do finálového závodu prestižního seriálu za týden ve čtvrtek v Curychu. "Takže bych stejně na to musela trénovat, takže je lepší rovnou závodit," řekla suverénní zlatá medailistka z Moskvy v běhu na 400 metrů překážek.

Její největší soupeřkou bude Američanka Dalilah Muhammadová, která byla v Moskvě druhá. Bronzová překážkářka z MS Lashinda Demusová naopak nepoběží. Přibude ale Jamajčanka Kaliese Spencerová, která byla v Moskvě diskvalifikována v rozběhu a potom také ve štafetě na 4x400 metrů. "Určitě chci zůstat letos neporažená," tvrdí Hejnová.

Nechybějí ani Maslák a tyčkařka Svobodová

Čtyřstovku poběží Pavel Maslák, v Moskvě senzačně pátý. V semifinále tam zaběhl český rekord 44,84 sekundy a ve finále byl jen o sedm setin pomalejší z nevýhodné první dráhy. Pokud bude mít ve Stockholmu lepší startovní pozici, není vyloučeno, že by opět mohl své osobní maximum vylepšit. Soupeřem mu bude mimo jiné mistr světa Američan LaShawn Merritt.

Jiřina Svobodová se v tyčkařském sektoru nepotká s mistryní světa Jelenou Isinbajevovou, favoritkou závodu bude Kubánka Yarisley Silvaová.

Mítink ve Stockholmu vynechá hned několik mistrů světa, kteří dali po šampionátu přednost odpočinku. Chybí trojnásobná zlatá medailistka Shelly-Ann Fryserová-Priceová z Jamajky či její krajan Usain Bolt, který v Moskvě rovněž třikrát vyhrál. Ze šampionů se naopak rozhodli využít ve Stockholmu výbornou formu ruský dálkař Aleksandr Meňkov (856 cm) či americký překážkář David Oliver (13,00).

Je nám líto, video expirovalo.
Upoutávka na Diamantovou ligu ve Stockholmu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články