Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Atleti po návratu z ME družstev věří, že příští rok udrží superligu

Praha - O víkendu ukázal atletický tým svou sílu, skutečná prověrka schopností svěřenců Tomáše Dvořáka však přijde až příští rok. V superlize, kterou bude hostit německý Braunschweig, se totiž postaví proti kontinentální atletické elitě. Trenér Dvořák již nyní tuší, že to nejspíš zase bude boj o setrvání mezi nejlepšími.

Sport
zdroj: ČT4

"Jsme tak trochu odsouzeni k jojo efektu," přiznal Dvořák po příletu z Irska, kde se o víkendu konala první liga ME družstev. Atletická reprezentace v minulosti už dvakrát ze superligy spadla a dvakrát se dostala zpět. "Jsem ale přesvědčen, že ten tým je schopen to udržet. Musejí být ale všichni zdraví a startovat s elánem jako v Dublinu," prohlásil šéftrenér.

Neměl letos žádnou omluvu, tým se stmelil a měl jediný cíl. Atlety nerozhodila ani nepřízeň počasí - v Irsku často pršelo, foukal vítr a byla zima.

Tomáš Dvořák:

"Všichni to brali zodpovědně, nikdo se nevymlouval. I když podmínky byly tristní, udrželi se ve varu a bojovali."

V příští sezoně budou soupeři českého týmu o setrvání v superlize Švédi a Nizozemci, které tuzemští atleti v Dublinu jasně porazili, a také Turci, kteří si příslušnost k elitě v Gatesheadu těsně udrželi. "Všechny tři musíme za rok porazit," řekl Dvořák.

Oporami týmu byli výškař Jaroslav Bába, koulař Ladislav Prášil, ženská sprinterská štafeta, Zuzana Hejnová na čtyřstovce, Denisa Rosolová na čtyřstovce s překážkami, tyčkařka Jiřina Svobodová, sprinter Pavel Maslák, oštěpař Vítězslav Veselý a tyčkař Jan Kudlička. Všichni vyhráli a přinesli týmu maximální bodový zisk.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští atleti si na ME družstev vybojovali návrat mezi elitu

Životní formu má i Lukáš Melich, v Dublinu druhý kladivář, a pokud budou v příští sezoně všichni připraveni jako letos a do týmu přibude navrátivší se oštěpařka Barbora Špotáková, mohli by čeští atleti strávit v superlize více než jednu sezonu. "Věřím tomu," dodal Dvořák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články