Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šampionátem v Moskvě vrcholí přípravy českých pětibojařů na OH

Moskva - Česká pětibojařka Lucie Grolichová se ve finále mistrovství Evropy v Moskvě umístila na sedmnáctém místě. Sylvie Marčevová skončila v závodě dvaatřicátá. V pátek startují mužští závodníci, Česko zastupuje například Michal Michalík nebo David Svoboda. Pro všechny pětibojaře je moskevský šampionát závěrečnou fází příprav na olympiádu v Pekingu.

David Svoboda
zdroj: ČT24 autor: ČT24

V ženské kategorii moderního pětiboje téměř se stobodovým náskokem zvítězila Ukrajinka Viktoria Těreščuková, vicemistryně světa z roku 2006, další medaile získaly Laura Asadauskaiteová z Litvy a Anastasia Samusevičová z Běloruska. Grolichová začala šestým místem ve střelbě, v šermu si potom připsala aktivní bilanci 20:18. Po dvacáté pozici z plavecké části soutěže však v průběžném pořadí klesla. Na sedmnáctém místě se umístila s bilancí 5324 bodů.

V pátek je v Moskvě na programu finále mužů, do nějž postoupili všichni čtyři čeští reprezentanti. Ve středeční kvalifikaci byl nejúspěšnější dvanáctý Michal Michalík, Libor Capalini s Davidem Svobodou prošli do finále shodně z čtrnáctého místa a Michala Dvořáka posunul vydařený závěrečný běh na postupovou 16. pozici.

Evropský šampionát v ruské metropoli je pro moderní pětibojaře součástí závěrečné fáze přípravy na srpnové olympijské hry v Pekingu. Tam budou startovat obhájce bronzu z Atén Capalini spolu s momentální českou jedničkou Svobodou, stříbrným medailistou z nedávného mistrovství světa. Do Číny odcestuje i náhradník Michalík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články