Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Dvořák: Bylo to dobré a mohlo to být ještě lepší

Göteborg - Vypadalo to na pořádný kopec smůly, ale nakonec se na halovém mistrovství Evropy v Göteborgu na českou výpravu přeci jen usmálo štěstí v podobě bronzové medaile mužské štafety mužů po diskvalifikačních zmatcích. Český tým získal pět medailí, o jednu víc než před dvěma lety v Paříži. Šéftrenéra reprezentace Tomáše Dvořáka těší hlavně skutečnost, že další adepti byli hned v závěsu za medailisty.

Tomáš Dvořák
zdroj: atletika.cz

"Bylo to dobré a mohlo to být ještě lepší," hodnotil Dvořák. Měl na mysli zejména čtvrtá místa čtyřstovkařky Zuzany Hejnové, tyčkařky Jiřiny Svobodové a vícebojaře Adama Sebastiana Helceleta. Ten prohrál medaili o čtyři body, Svobodové vzal cenný kov šťastný pokus soupeřky a Hejnová finále protaktizovala. Pátí ještě byli Denisa Rosolová na čtyřstovce a tyčkař Jan Kudlička.

Předloni měl český tým dvě zlata, stříbro a bronz. Co do počtu cenných kovů byl úspěšnější pouze v Gentu 2000 s bilancí 3-2-1. V Göteborgu ale získal 55 bodů za umístění do osmého místa, v čemž byl šestý mezi všemi zeměmi. Pro srovnání - předloni v Paříži to bylo sedmé místo za 43 bodů a víc měla česká výprava pouze v roce 1998 ve Valencii (58).

"Nejvíc mě mrzí 'brambora' Adama (Helceleta)," řekl bývalý vícebojař Dvořák ke svému někdejšímu svěřenci. "Ale i Jiřinky (Svobodové), která měla vyhrát, protože skákala nejlépe," mínil. Nečekaný výpadek čtyřstovkařek radši ani komentovat nechtěl. "Mám na to svůj osobní názor, a to radši ani nechtějte slyšet," pousmál se.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká výprava se vrátila z Göteborgu

Na opačném pólu stojí dvojnásobný medailista Maslák. "To taky nebudu komentovat. Ten si to okomentoval sám tím, co předvedl," uvedl Dvořák. Hrdinou pro něj byl i bronzový výškař Jaroslav Bába, který skákal se zraněním. "Parádně si to 'užil,'" uvedl. Potěšili ho i další bronzový koulař Ladislav Prášil a samozřejmě obě štafety. "Zuzana (Hejnová), pokud vydrží zdravá, tak to bude hodně zajímavé," řekl k jejímu skvělému semifinálovému času na čtyřstovce.

Při odjezdu do Švédska chtěl, aby čeští atleti udělali reklamu Praze, kde se za dva roky bude stejný šampionát konat. "Věřím, že se spousta lidí dívala a za dva roky si na to vzpomenou. Ale myslím, že se jim atleti ještě solidně připomenou. Pozvánka to byla dost dobrá," věří.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články