Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Tyčkařka Baďurová pojede na olympiádu v Pekingu

Plzeň - Tyčkařka Kateřina Baďurová si dnes výkonem 435 centimetrů zajistila start na olympijských hrách v Pekingu. Kritérium splnila na mítinku v Plzni, kde se rozhodla startovat půl roku po operaci křížových vazů v koleni. Podle svých slov byla nervózní jako nikdy v životě. "Až jsem byla překvapená, co to se mnou dneska dělalo," komentovala svůj postup.

Kateřina Baďurová
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Baďurová drží z loňského Mistrovství světa v Ósace český rekord 475 centimetrů. Start na olympiádě má vicemistryně světa jistý. S takzvaným B limitem sice může do Pekingu jen jeden atlet, ale držitelka A limitu 445 cm Pavla Rybová je těhotná. Pravděpodobnost, že by některá z českých tyčkařek skočila 436 cm a Baďurovou tak z nominace vystrčila, je malá.

Původně chtěla Baďurová závodit až 17. července v Ústí nad Labem a vsadit všechno na jednu kartu. S další možností splnit limit prý už nepočítala. "Měla jsem ale obavy, že by jeden pokus mohl být málo," vysvětlila, proč se nakonec rozhodla závodit už dnes. "Určitě z toho ale mám radost, na 435 byla ještě trochu rezerva," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články