Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kladivářka Šafránková získala na juniorském MS stříbro

Bydhošť (Polsko) - Juniorská kladivářka Kateřina Šafránková získala na mistrovství světa ve své věkové kategorii stříbrnou medaili. Kolínská rodačka je v devatenácti letech autorkou českého seniorského rekordu - 68,25 metrů. Druhé místo si zajistila výkonem 63,13 m. Jedinou přemožitelkou Šafránkové se stala Bianka Perieová z Rumunska.

Kateřina Šafránková
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Šafránková získala stříbrnou medaili již minulý rok na juniorském mistrovství Evropy v Hengelu. Bezmála dva a půl metrů ji dělil od bronzové maďarky Ozorajové. Vítězka závodu Perieová však předčila zbytek závodnic s přehledem, její nejlepší pokus se přiblížil vzdálenosti 68 metrů. Českou atletku porazila i v loňském roce ve zmiňovaném závodě v Hengelu.

"Po prvním pokusu jsem se lekla, neudržela jsem se v kruhu. Druhým jsem se uklidnila. Myslela jsem i na výhru, to by ale musel být český rekord," uvedla juniorská vicemistryně světa. Pro účast na letošní olympiádě splnila B limit již před finálovým závodem MS. Její reprezentační kolegyně Tereza Králová se ve finále umístila na 12. místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články