Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Běžkyně Rawlinsonová nebude v Pekingu startovat kvůli zranění

Sydney - Úřadující mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Jana Rawlinsonová kvůli zranění nebude moci na srpnových olympijských hrách v Pekingu usilovat o zisk zlaté medaile. Dnes ráno se pětadvacetiletá atletka objevila v nominaci do australského olympijského týmu, ale krátce poté oznámila, že přetrvávající zdravotní potíže jí nedovolí v Číně startovat.

Jana Rawlinsonová
zdroj: ww.wikipedia.org autor: ČT24

Rawlinsonová je tak další čelní představitelkou atletické běžecké disciplíny, která se kvůli nemoci divákům a fanouškům v sprnu nepředvede. Vedle Rawlinsonové se disciplíny nezúčastní ani světová rekordmanka Julii Pečonkinová z Ruska, kterou na OH nepustí problémy se srdcem, ani Američanka Lashinda Remisová. Ta se nekvalifikovala na domácím šampionátu.

Šestadvacetiletá Australanka vyhrála světový šampionát v roce 2007, v roce 2003 se ještě pod jménem Pittmanová stala ve dvaceti letech nejmladší šampionkou své disciplíny v historii. Před Pekingem byla jednou z největších australských atletických nadějí na zlatou medaili. Minulý týden poprvé po devíti měsících závodila v Polsku a zdála se být na dobré cestě k uzdravení, ale přetrvávající potíže s palcem na noze, se kterým byla v lednu na operaci, atletce účast znemožnily.

"Nedokážu si vzpomenout, kdy naposled jsem ráno vstala a necítila velkou bolest," řekla Australanka. "Jsem velmi zklamaná, protože olympijské hry byly vždycky můj sen. Ale snažím se zůstat pozitivní a hledat další výzvy," dodala smutně atletka, jejíž kariéru provázejí zdravotní problémy opakovaně. Před čtyřmi roky v Aténách byla jednou z hlavních favoritek, ale tehdy kvůli zraněnému kolenu obsadila až páté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články