Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Zlatá tretra bude mít výšku s Uchovem, přijede Pistorius

Ostrava - Po roční přestávce se do programu atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava vrací výška mužů a její hlavní hvězdou bude úřadující olympijský vítěz Ivan Uchov. Domácí elitu bude zastupovat Jaroslav Bába. Zlatá tretra se na vítkovickém stadionu uskuteční 27. června, dorazit by na ni měl i paralympionik Oscar Pistorius.

Ruský výškař Uchov
zdroj: Gettyimages Editorial

Pořadatelé očekávají, že výškaři překonají dosavadní rekord mítinku, který má od roku 2011 hodnotu 232 centimetrů. "Další jména budeme postupně přidávat," řekl sportovní manažer mítinku Alfons Juck.

Mítink má při svém 52. ročníku nabídnout znovu plejádu atletických hvězd, olympijských vítězů a mistrů světa. Ozdobou má být opět fenomenální jamajský sprinter Usain Bolt, o jehož startu se už několik měsíců jedná.

Jaroslav Bába
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

"Jeho účast je velice nadějná, ale nechceme předcházet vývoji událostí. Ale v rámci mezilidských vztahů s lidmi, kteří domlouvají jeho starty, je dohoda téměř jistá," prohlásil šéf pořádající agentury Miroslav Černošek.

Na stadionu je momentálně v plném proudu velká rekonstrukce. Staví se nová protilehlá tribuna, bude se měnit ovál. "V dnešních časech, kdy se v západní Evropě ruší mítinky, my zvelebujeme. A to je pozitivní signál všem atletům," řekl Juck. Vedení Zlaté tretry je podle něho už dohodnuté se známým jihoafrickým paralympionikem Pistoriusem, který se v Ostravě potřetí objeví na trati 400 metrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Zlatou tretru dorazí Uchov
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články