Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Oštěpařka Špotáková hodila přes sedmdesát, přešlap skóre vymazal

Tábor - Jihočeský Tábor hostil 4. a 5. července mistrovství České republiky v atletice, jeden z posledních závodu českých sportovců před letní olympiádou v Pekingu, která začíná v srpnu. Oštěpařka Barbora Špotáková na mistrovství republiky téměř zlomila vlastní rekord v hodu oštěpem, kvůli přešlapu se jí však výkon nezapočítal. K bojům na olympiádě ji však rekordní hod ještě více motivoval.

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK autor: ČTK

Špotáková v Táboře poprvé ve své kariéře hodila oštěp do vzdálenosti delší než sedmdesát metrů, kvůli deseticentimetrovému přešlapu se jí však hod nezapočítal a další již sedmdesát metrů nepřekonaly. "Rozhodně mě to naštvalo, ale teď si věřím mnohem víc, protože jsem tam (na mistrovství ČR) zdaleka nebyla dobře připravená. Takže věřím, že když se připravím a odpočinu před olympiádou, tak by to mohlo letět ještě dál," řekla Špotáková po táborských závodech.

Mistrovství republiky v atletice je jednou z posledních příležitostí českých sportovců předvést se před pekingskou olympiádou. Olympijské nominace se budou uzavírat 22. července, návrhy nominace mohl atletický svaz do Pekingu poslat do dneška. Barbora Špotáková má ale nominaci jistou. České oštěpařce pomáhají i její předešlé sportovní úspěchy. Za hod oštěpem obdržela na evropském šampionátu před dvěma lety stříbro, ze světového mistrovství si loni odnesla zlato.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články