Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Špotáková zažívá při sedmiboji střídavě radost a nespokojenost

Talence - Nezávodí špatně, ale možná chtěla Barbora Špotáková víc. Na mezinárodním mítinku ve francouzském Talence je po prvním dnu sedmiboje podle očekávání na posledním, sedmém místě, ale jen osm bodů za Marisou de Anicetovou z Francie. Světová rekordmanka v hodu oštěpem má na kontě po čtyřech disciplínách 3 411 bodů a na dvanáct let staré osobní maximum (5 873 bodů) má v průběžném mezisoučtu ztrátu 46 bodů. Na první místě přenocuje Litevka Austra Skujyteová, která má 3 756 bodů.

Sport
zdroj: ČT4

Špotáková ve Francii pociťovala po jednotlivých disciplínách střídavě radost a nespokojenost. Nejprve se na překážkách připravila škobrtnutím o lepší čas, než je výkon 14,66 sekundy. "Cítila jsem se v rozcvičení skvěle, ale zavadila jsem o překážku," uvedla Špotáková. Ve výšce si spravila chuť - přeskočila 176 cm a zaostala jen o dva centimetry za osobním rekordem. Přitom mohla skákat dál. "Byla to náročná soutěž, naskákala jsem deset pokusů v krátké době. Proto jsem nepokračovala," vysvětlila oštěpařka.

Ve vrhu kouli se jí ale nedařilo (13,42), umí hodit více než o metr dál. "První pokus mi v podstatě vypadl z ruky. Druhý, který byl přes 14 metrů, jsem přešlápla a třetí mi vůbec nevyšel," čertila se. Na dvoustovce pak vyhrála svůj rozběh časem 25,50 sekundy a zase byla spokojená. Zaostala jen o 17 setin za osobním rekordem. "Zúročila jsem běhání s fenkou Kevinkou ve Hvězdě," řekla s úsměvem.

V desetiboji drží Adam Sebastian Helcelet po prvním dnu třetí místo a má šanci vylepšit si osobní rekord. Po pěti disciplínách, z nichž se zaskvěl zejména vítězstvím a osobním maximem ve výšce 207 cm, má dvacetiletý atlet součet 4 184 bodů a náskok 25 bodů na svůj zatím nejlepší výkon z letošního mítinku v Kladně (8 044). V Talence zaostává o 14 bodů za Belgičanem Hansem van Alphenem, vedoucí Olexej Kasjanov z Ukrajiny má na kontě 4 301 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články