Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Gay vyhrál v Londýně stovku v protivětru za 10,03

Londýn - Americký sprinter Tyson Gay vyhrál běh na 100 m na mítinku Diamantové ligy v Londýně v chladném počasí v čase 10,03. Pro devětadvacetiletého Američana to byl poslední start před olympijskými hrami, jež v britské metropoli začínají za dva týdny. Tradičně dvoudenní londýnský mítink pokračuje v sobotu i s českou oštěpařkou Barborou Špotákovou.

Tyson Gay
zdroj: ISIFA

Trojnásobný mistr světa z Ósaky 2007 Gay zvítězil na stadionu Crystal Palace v protivětru (1,2 m/s) o šest setin před krajanem Ryanem Baileym. Třetí byl Jamajčan Nesta Carter (10,13). Na startu podle plánu nebyli jeho slavnější krajané Usain Bolt a Yohan Blake, chyběl i Asafa Powell, jenž se den před mítinkem odhlásil kvůli potížím s tříslem.

"Jsem v hodně dobré formě, jen musím s fyzioterapeutem zapracovat na nějakých věcech v oblasti třísel a bude to úplně v pohodě," uvedl Gay. "Vím, jak se mám mentálně připravit na takovéhle počasí, a tohle bylo to nejlepší místo na trénink před hrami," dodal.

V běhu na 110 m překážek vyrovnal své vlastní letošní maximum Američan Aries Merritt, jenž vyhrál za 12,93. Ve finálovém běhu se nepředstavil čínský olympijský vítěz z Atén 2004 Liou Siang, jenž se kvalifikoval bez problémů časem 13,27, po rozběhu si však stěžoval na bolesti zad a rozhodující běh neabsolvoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Samsung Diamond League 2012 Londýn

Vyrovnaný nejlepší čas roku padl také v běhu na 400 m překážek. Portoričan Javier Culson navzdory mokré dráze zopakoval týden starý výkon z Paříže 47,78 a potvrdil svou pozici největšího favorita pro olympijské hry.

Po jedenácti vítězných soutěžích za sebou utrpěl krátce před hrami porážku francouzský tyčkař Renaud Lavillenie. Halový mistr světa a nedávný mistr Evropy z Helsinek v obtížných podmínkách nepřeskočil 556 cm a prohrál poprvé od finále loňského ročníku Diamantové ligy 16. září v Bruselu. Vyhrál Němec Björn Otto (574).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články