Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Šebrle mění trenéra, pravděpodobně ho povede Jílková

Kladno – Spolupráce Romana Šebrleho a trenéra Dalibora Kupky se chýlí ke konci. Pod Kupkovým vedením čeká Šebrleho poslední závodní víkend a poté už se světový rekordman bude pokoušet o zdolání olympijského limitu s novým koučem v zádech. Jméno svého budoucího trenéra atlet sice neprozradil, spekuluje se ovšem, že by se jím mohla stát sprinterská trenérka Jana Jílková z USK.

Roman Šebrle
zdroj: Isifa/Sipa Press

"Můžete si zaspekulovat, já si to večer přečtu a pobavím se," usmíval se Šebrle den před vícebojařským mítinkem v Kladně. "Já jsem oslovil nového trenéra, ona si ale ještě nechala čas do neděle na rozmyšlenou, takže ještě domluvení nejsme," potvrdil Šebrle, že se jedná o ženu. "Potřebuju zrychlit, pomalejší už to být nemůže," přidal další indicii, že by se skutečně mohlo jednat o trenérku sprinterů USK Praha. "Pro ni je to velká výzva, já věřím, že to přijme," dodal sedmatřicetiletý atlet.

Už delší dobu se v podstatě trénoval sám. Kupka mu sice vždy vypracoval plán přípravy, desetibojař si ji ale častokrát pozměnil. Poslední kapkou jejich rozchodu bylo, že Kupka nejel do Götzisu. "Já potřebuju trenéra na závodech," vysvětloval Šebrle. "Ale nerozešli jsme se ve zlém, na golf spolu budeme chodit," prohlásil vícebojař. "Dála (Kupka) má ale strašně práce a nemá na mě čas," upozornil na skutečnost, že kouč Dukly Praha připravuje mimo jiné půlkaře Jakuba Holušu a sprintera Pavla Masláka.

Už dlouho Šebrle uvažoval o změně trenéra. Kdysi ho vedl Zdeněk Váňa, tchán reprezentačního kouče a bývalého trojnásobného mistra světa Tomáše Dvořáka, pod jehož vedením Šebrle vytvořil světový rekord. Pak se dohodl s Kupkou, nyní přichází další změna. "Věřím, že se mi ještě podaří s tou rychlostí něco udělat. Není sice do olympiády moc času, ale pořád se dá, musí se přitrénovat," věřil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články