Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Rosolová si z Dubnice nad Váhom přivezla limit pro ME

Praha - Česká atletka Denisa Rosolová zvládla nedělní premiéru na trati 400 metrů překážek. Na Evropském poháru klubů v Dubnici nad Váhom předvedla výkon 56,42 sekundy, čímž splnila limit na mistrovství Evropy v Helsinkách. Dva dny předtím debutovala v sezoně na stejně dlouhé trati bez překážek při Zlaté tretře v Ostravě.

Denisa Rosolová
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

Rosolová v minulosti byla hlavně dálkařkou, souběžně koketovala i s vícebojem, potom přešla na čtyřstovku. V letošní sezoně se ale může stát, že opět změní disciplínu. Rosolová se už v pátek nechala slyšet, že není vyloučen její start na nové trati už na mistrovství Evropy v Helsinkách či na olympiádě v Londýně.

Tam se dostane, pokud zaběhne lepší čas než 55,50 sekundy. "Příště se už nebudu bát to rozběhnout, protože mi v závěru zbylo hodně sil," řekla Rosolová novinářům po závodu na Slovensku.

Trochu se obávala únavy ze Zlaté tretry i ostrých zatáček, které jsou na stadionu v Dubnici. "Myslím, že první test dopadl dobře. Nebylo to takové hrozné, jak jsem se obávala. Na trénincích jsem běhala jen po osmou překážku, tak jsem nevěděla, co mě čeká. Z tohoto pohledu hodnotím tento test pozitivně," prohlásila.

Další ostrý start na překážkách ji čeká při Memoriálu Josefa Odložila 11. června v Praze, kde se střetne se svými tréninkovými kolegyněmi Zuzanou Hejnovou a Zuzanou Bergrovou. 

Rosolová přispěla k vítězství USK Praha ve skupině B Evropského poháru a postupu mezi elitu. Vysokoškolačky ziskem 133 bodů porazily o dva body britský tým Birchfield Harriers. Naopak atleti VSK Univerzity Brno z elitní skupiny sestoupili. Ve Vile Real San Antonio v Portugalsku skončili s bilancí 46 bodů sedmí, k udržení jim chybělo 34 bodů. Vítězi Evropského poháru se stali muži italského celku G.A. Fiamme Gialle a atletky Luče Moskva. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články