Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šebrle a Helcelet v Götzisu vzdali, vyhráli Van Alphen a Ennisová

Götzis - Českým desetibojařům v Götzisu pokusy o splnění limitů pro účast na mistrovství Evropy a olympijských hrách nevyšly. Roman Šebrle a Adam Sebastian Helcelet si každý hned ve dvou disciplínách připsali nulový bodový zisk a soutěž dokončili jen tréninkově. Na kvalifikační výkony nedosáhly ani sedmibojařky Eliška Klučinová a Kateřina Cachová. Další šanci budou mít vícebojaři za dva týdny v Kladně.

Roman Šebrle
zdroj: Isifa/Sipa Press

Šebrle po nevýrazných výkonech v předchozích disciplínách už v sobotu nedokončil čtyřstovku, v druhém soutěžním dnu pak nedoběhl do cíle patnáctistovky. Helcelet byl po prvním dnu třetí se ziskem 4 252 bodů a solidními vyhlídkami na splnění nominačních kritérií. Jeho šance ale vzaly za své diskvalifikací z úvodní disciplíny druhého dne běhu na 110 metrů překážek. Rovněž pak vzdal závěrečný běh.

Vítězem desetiboje se v nepřítomnosti silných Američanů stal třicetiletý Hans van Alphen z Belgie a v osobním rekordu 8 519 bodů se posunul do čela letošních tabulek. Sedmiboj vyhrála favorizovaná Jessica Ennisová, jež jako osmá žena v historii pokořila hranici 6 900 bodů. To se za posledních šestnáct let podařilo pouze Švédce Carolině Clüftové, a to třikrát.

Šestadvacetiletá britská úřadující evropská šampionka a vicemistryně světa je se součtem 6 906 bodů suverénní jedničkou sezony a po zlepšení národního rekordu se definitivně pasovala na adeptku na zlato při domácí olympiádě v Londýně. Klučinová (5 852) s Cachovou (5 600) skončily v třetí desítce pořadí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články