Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Blesk Maslák. Překonal halový český rekord na 400 m

Gent (Belgie) - Sprinter Pavel Maslák vytvořil časem 46,14 sekundy halový český rekord v běhu na 400 metrů. Na mítinku v Gentu v Belgii svěřenec Dalibora Kupky z Dukly Praha jasně zvítězil a překonal o sedm setin třiatřicet let starý čas Karla Koláře.

Pavel Maslák
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Maslák, který za tři dny oslaví jednadvacáté narozeniny, je v aktuálních evropských tabulkách na třetím místě za Brity Nigelem Levinem (45,71) a Richardem Buckem (45,88). Na světě letos bylo rychlejších pouze osm sprinterů a v redukovaných tabulkách před halovým mistrovstvím světa v Istanbulu je český atlet sedmý.

Maslák zahájil sezonu časem 46,60 ve Vídni, ale potom se stále zlepšoval a na nedávném mítinku v Karlsruhe předvedl výkon 46,29 sekundy. Přitom jeho hlavní tratí pod otevřeným nebem je dvoustovka, na níž byl třetí na loňském ME do 23 let v Ostravě. Dvoustovku běžel i na MS v Tegu, kde vypadl po statečném výkonu v semifinále.

"Je to super, skvělý výkon," řekl kouč Kupka. Upozornil však, že pro Masláka v letní sezoně bude hlavní disciplínou stále dvoustovka, která se totiž pod střechou neběhá. "Až do ME do 23 let příští rok a chceme, aby se dostal na této trati i letos na ME do Helsinek a na olympiádu. Ještě je mladý, nechceme nic uspěchat," prohlásil Kupka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články