Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Svoboda je po operaci a těší se na olympiádu

Praha - Kariéra Petra Svobody je zatím jako na houpačce, kdy úspěchy střídají pády. Momentálně je český rekordman v běhu na 110 metrů překážek po operaci. Věří ale, že se stihne na letní část sezóny připravit a zasáhne do bojů na olympiádě.

Petr Svoboda
zdroj: ČT4

Vloni v zimě Petr Svoboda získal první mezinárodní medaili – zlato na halovém evropském šampionátu. Tento úspěch měl být odrazovým můstkem k dalším velkým vítězstvím, jenže přišlo zranění.

Bolavá pata nejdříve odložila start sezóny a pak jí i předčasně ukončila. Na podzim zabraly kortikoidové injekce a nejlepší český překážkář plný odhodlání začal nabírat objem. V lednu se ale znovu ozvaly zdravotní problémy a Petr Svoboda musel podstoupit operaci úponu Achillovy šlachy.

"Teď je to momentálně bez bolesti, což jsem už dlouhou dobu nezažil. Můžu normálně jít. Mám 'fofrklacky', které mi to usnadňují," řekl Svoboda. Přibližně za týden by mohl sundat ortézu a začít pomalu rehabilitovat. Do plného tréninku by chtěl naskočit začátkem března. Letní sezóna není ohrožena. "Olympiádu mám na sto procent v plánu stihnout. Jsem na závodění tak zadržen, že mám velké cíle. Minimálně finále," popsal s úsměvem.

Je nám líto, video expirovalo.
Svoboda rehabilituje po operaci
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články