Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Blake: Moje výkony motivují Bolta k poctivějšímu tréninku

Kingston - Může to být rivalita, jež v letošní atletické sezoně pomůže oběma špičkovým jamajským sprinterům k famózním časům. Mistr světa v běhu na 100 metrů Yohan Blake si totiž všiml, že jeho tréninkový kolega a světový rekordman na stejné trati Usain Bolt trénuje usilovněji než v minulých letech. Blake to přisuzuje zejména svému loňskému výkonu na dvoustovce, kterou na mítinku v Bruselu prolétl v druhém nejrychlejším času historie 19,26 sekundy. Za Boltovým světovým rekordem zaostal pouze o sedm setin.

Ilustrační foto

"A myslím si, že letos mohu zaběhnout světový rekord," prohlásil sebevědomě Blake, který stovku v Tegu vyhrál po diskvalifikaci Bolta za ulitý start.

"Ví (Bolt), že trénuji víc, o hodně víc," prohlásil v zámořských médiích Blake. "A je vidět, že on také trénuje o dost poctivěji," všiml si. "Pochopitelně ví, čeho jsem schopen, ví, jak celý život trénuji, jaký mám hlad po vítězství. Musí proto víc trénovat, aby zopakoval svůj výkon z Pekingu," dodal Blake.

Bolt prožil dvě slabší sezony, byť loni na MS v Tegu získal po zmíněné diskvalifikaci dvě zlaté medaile na 200 a 4x100 metrů. Teď mu ale ve vlastní skupině vyrostl zdatný soupeř. "Jsem mistr světa na 100 metrů a chci být také světový rekordman na 200 metrů, protože to je moje silnější trať," prohlásil Blake. "A Usaina to pochopitelně motivuje," tvrdí.

Bolt slíbil, že poběží štafetu na 4x400 metrů

Lze proto očekávat, že na olympijských hrách půjde kamarádství dvou sprinterů stranou. Bolt navíc uvažuje o tom, že by v Londýně běžel závod na 4x400 metrů. Podle dalšího Jamajčana Germainea Gonzalese to prý dokonce členům týmu slíbil. "A každý den mu to připomínám, aby na to nezapomněl," uvedl Gonzales. "Opravdu nyní trénuje hodně poctivě a doufám, že svůj slib dodrží," potvrdil čtvrtkař.

Bolt na olympijských hrách v Pekingu stejně jako na mistrovství světa v Berlíně v roce 2009 vybojoval tři zlaté medaile ve světových rekordech. V Londýně by v ideálním případě mohl mít dokonce čtyři tituly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články