Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Svobodu trápí staré zranění, sezona je ohrožena

Praha - Příprava halového mistra Evropy v běhu na 60 metrů překážek Petra Svobody se opět komplikuje. Českého rekordmana, který celou minulou sezonu promarodil, takže přišel i o start na mistrovství světa v Tegu, opět pobolívá Achillova šlacha. Má tak stejný problém, kvůli němuž loni vůbec nezávodil. Vynechal kvůli tomu i tradiční soustředění v polské Spale a nyní běhá hlavně po doktorech.

Petr Svoboda
zdroj: ČT24

Svoboda musel sezonu vynechat kvůli vleklým potížím s levým chodidlem a poškozenými vazy, které si zranil v květnu na soustředění na Kanárských ostrovech. Když se vrátil k tréninku, začal ho trápit zánět v achilovce. Přišel tím o čtyři měsíce přípravy a dokonce uvažoval o předčasném konci kariéry. Až kortikoidová injekce na podzim mu pomohla. Nyní se ale bolest vrátila.

Podzimní příprava se přitom Svobodovi vydařila. Začal na Šumavě a splnil celý plán včetně soustředění na Kanárských ostrovech. Mezi svátky však opět ucítil starou bolest. Podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí a ultrazvukem a nyní je mimo jiné i v péči fyzioterapeuta Pavla Koláře. Ve hře je podle webových stránek svobodagroup.cz i vyšetření na Klinice sportovní medicíny v Mnichově.

"Rozhodně není v olympijské roce halová sezona naše priorita," napsal na stránky kouč Ludvík Svoboda. Podle jeho slov lékaři tvrdí, že by se stav Svobodovy šlachy měl zlepšit a atlet by halovou sezonu mohl stihnout. Překážkář nyní pouze posiluje, jezdí na cyklistickém trenažéru a běhá ve vodě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články