Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Merritt má na Zlaté tretře překonat nejstarší rekord mítinku

Ostrava - Olympijský vítěz a bývalý mistr světa Američan LaShawn Merritt přijede příští rok do Ostravy na Zlatou tretru s cílem překonat v běhu na 400 metrů nejstarší rekord mítinku. Ten drží z roku 1976 legendární Kubánec Alberto Juantorena časem 44,70 sekundy. Ostravský závod se uskuteční v pátek 25. května.

LaShawn Merritt
zdroj: AP

Pětadvacetiletý Merritt se letos vrátil k závodům poté, co mu vypršel 21 měsíců dlouhý trest za doping. Na přelomu let 2009 a 2010 měl třikrát pozitivní test na zakázaný steroid, který, jak přiznal, obsahoval přípravek na prodloužení penisu.

Na světovém šampionátu v Tegu získal stříbro, s časem 44,35 byl jedničkou uplynulé sezony. Do Ostravy přijede poprvé. "To je skvělá zpráva, že Zlatá tretra chystá rychlý běh na 400 metrů, já tam navíc mám překonat nejstarší rekord závodu. Slyšel jsem od ostatních, že to je skvělý závod," uvedl Merritt.

Trojnásobný mistr světa ve štafetě má průměr deseti nejlepších časů 44,031 a pod rekord mítinku 44,70 se dostal už pětatřicetkrát. Dosud organizátoři získali na start jamajskou sprinterku Veroniku Campbellovou-Brownovou, která nastoupí do závodu na 200 metrů. Počítá se také s kompletní oštěpařskou skupinou Jana Železného včetně Barbory Špotákové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články