Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Příprava na Londýn? Základ je regenerace, tvrdí Špotáková

Praha - Oštěpařka Barbora Špotáková zahájila odpočinkem po vydařené sezoně přípravu na olympijské hry do Londýna v příštím roce, který může znamenat milník v jejím životě. Čerstvá vicemistryně světa z korejského Tegu si totiž v případě úspěchu na olympiádě možná dopřeje mateřskou dovolenou. Závodní rok završila v neděli vítězstvím na mítinku v Berlíně a při hodnocení sezony vyzdvihla, že ji nejvíc těší šestá medaile na vrcholné akci za sebou.

Barbora Špotáková
zdroj: Getty Images

Už sedm let se její atletické roky podobají jako vejce vejci. Podzimní příprava v teple, zima v Čechách a brzké jarní soustředění, které se před další sezonou podruhé uskuteční v Jihoafrické republice s Janem Železným. "Těším se na to, příprava bude určitě dobrá, olympijské hry jsou totiž nejvíc," prohlásila. Zpestřením bude i přítomnost finského oštěpaře Tera Pitkämäkiho v Africe.

S koučem Janem Železným už hovořila o další sezoně, ale nejdřív si chce odpočinout. "Tělo stárne, únavu vnímám, příprava na Londýn vlastně už začala. Musím dobře zregenerovat, to je základní krok," uvedla třicetiletá atletka. V příštím roce chce se starty šetřit, nelíbí se jí ani mistrovství Evropy měsíc před olympiádou. "Jestli, tak to pro mě bude normální mítink," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Barbory Špotákové

V Londýně bude kandidovat i do komise sportovců Mezinárodního olympijského výboru, protože jedinému českému zástupci v MOV a jejímu kouči Železnému končí mandát. "To on mi o tom řekl první a mně se to zalíbilo. Vidím v tom možnou náplň svého dalšího života po kariéře," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články