Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Stříbrná Špotáková přiletěla domů jen na skok

Praha – Je na pár hodin se doma objevila oštěpařka Barbora Špotáková. Stříbrná medailistka z mistrovství světa v Tegu dnes přiletěla do Prahy, ale již v úterý ráno odletí do Curychu, kde ji ve čtvrtek čeká Diamantová liga.

Barbora Špotáková se stříbrnou medailí z Tegu
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Po skoro desetihodinovém letu a hodinovém zpoždění vystoupila Špotáková z letadla evidentně unavená, ale obvyklou dobrou náladu neztratila. "Tak tady je," řekla oštěpařka a z látkového obalu vytáhla medaili. "Nechte ji kolovat," nabízela.

"Tahle medaile je největší a nejtěžší. Nejhezčí asi ne, to je ta olympijská, ale i tahle je vyvedená krásně," porovnávala Špotáková se zlatým olympijským kovem z Pekingu 2008. Dohromady už má ve sbírce šestou medaili z vrcholných akcí, včetně titulu mistryně světa z Ósaky 2007. "Kde ty medaile jsou? Zeptejte se Tomáše Janků. On si dělá nějaké muzeum atletiky, dělá si kopie a už je u něj mám dlouho," prohlásila.

Během letu do Prahy už si Špotáková souboj s Ruskou Marií Abakumovovou v hlavě nepřehrávala. "To vůbec, možná tak den poté, ale teď už ne. Koukala jsem spíše na dokumenty o afrických zvířatech nebo Orient Expressu," řekla.

Jan Železný a Barbora Špotáková
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Na mítink do Curychu letí s dvoudenním předstihem, protože ji čekají povinnosti spojené s Diamantovou ligou. Stejně jako loni poletí vrtulníkem na dětskou kliniku. "Jsou to milé věci, je to zábava, tak snad vyjde i počasí," řekla Špotáková, která to bere jako zpestření. "Člověk má jiné podněty, které ho rozptýlí. Kdybych tu sebou den plácla doma, tak spím, ale tady budu muset fungovat. Vydrží jak to napětí, tak i forma," doufala.

Abakumovové odplatu za Tegu v Curychu neslibovala, protože na to nebyl čas. "Ona byla v takové euforii, vyplazovala tam jazyk na českou výpravu, to ani nešlo. Ale je to asi jasné, že jí to budu chtít oplatit. Ukázala jsem, že jsem toho schopná," uvedla oštěpařka.

Je nám líto, video expirovalo.
Atleti se vrátili z Tegu

Hlavní zprávy

Nejčtenější články