Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Špotáková i Klimešová postoupily do finále

Tegu – Ve finále soutěže oštěpařek na MS v korejském Tegu nebude chybět největší česká medailová naděje Barbora Špotáková. Ta totiž bez problémů postoupila do finále soutěže oštěpařek, když hned svým prvním pokusem hodila 63,40 metru. Druhá česká zástupkyně Jarmila Klimešová za výkon 59,65 metru nakonec také postoupila z posledního postupového místa. Naopak vyřazen je ze soutěže koulařů Jan Marcell.

Barbora Špotáková
zdroj: ČTK

Světové rekordmance Špotákové se povedlo pobýt v oštěpařském sektoru co nejkratší dobu, aby ušetřila síly na finále. Hned prvním hodem předvedla výkon 63,40 metru a o 2,40 metru s přehledem přehodila kvalifikační limit. Druhá česká zástupkyně se také nakonec dočkala postupu, když její výkon 59,65 metru stačil na poslední postupové místo. Finále je na programu v pátek v 12:10 SELČ.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v atletice 2011 Jižní Korea

Že je velmi dobře připravena, prokázala v kvalifikaci Špotákové největší soupeřka Christina Obergföllová. Hned prvním hodem předvedla velehod 68,76 metru, kterým jen 10 centimetrů zaostala za svým letošním maximem. "Jsem nadšená, mám skvělou formu. Chci si ve finále hodit osobní rekord," plánovala Němka přehodit hranici 70,20 cm z Mnichova v roce 2007. "Když získám zlato, bude to nejlepší věc v mém životě," řekla.

Koulař Marcell se nekvalifikoval

Ani svůj druhý start na šampionátu neproměnil ve finálovou účast český vrhač Marcell. Po těsném vyřazení z hodu diskem se dnes nedostal mezi finálovou dvanáctku ani ve vrhu koulí. V dnešní kvalifikaci předvedl prvním pokusem výkon 19,51 metru, což je 64 centimetrů za posledním dvanáctým postupujícím. Celkově třináctý muž boje o postup do finále mezi diskaři dnes obsadil ve vrhu koulí dvacáté místo.   

"Byl jsem unavený, nebylo se kam schovat před sluncem," řekl Marcell. "Ostatní jsou v kouli prostě lepší," uznal svěřenec Josefa Šilhavého. Stále se v mysli vracel na pokažený disk, kde ho od finále dělilo deset centimetrů. "Když jsem pak viděl, jak málo tam pak naházeli, tak mě to štve ještě víc," dodal. Svým osobním rekordem 66 metrů by ve finále bral čtvrté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články