Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Výškař Bába je ve finále, teď chce hlavně regenerovat

Tegu (Korea) - Výškař Jaroslav Bába postoupil do finále na mistrovství světa v korejském Tegu, když napotřetí skočil limitní výšku 231 centimetrů. V kvalifikaci nakonec obsadil osmé místo. Nejlepší byl trochu nečekaně Řek Dimítrios Chondrokoúkis, který 231 cm skočil jako jediný napoprvé.

Halový vicemistr Evropy z letošního šampionátu v Paříži by do boje o medaile postoupil i v případě, že by 231 cm nepřekonal. Do finále nakonec prošlo třináct výškařů a stačilo k tomu překonat 228 cm na první pokus, což se Bábovi podařilo. Napoprvé skočil i 221 a 225 cm. Do čtvrtečního závodu od 12:10 hod. SELČ postoupili všichni favorité.

"Věděl jsem, že na 231 centimetrů mám, i když jsem tušil, že dvanáct lidí ten limit neskočí a že mi bude stačit i těch 228," odpovídal po kvalifikaci Jaroslav Bába. S trenérem se připravoval a ladil formu na finále, dnešní závod měl být takřka formalitou. "Skákalo se mi dobře, povrch je dobrý, aspoň jsem si to osahal na finále, snad to přijde tam," věřil v útok na medaili.

Bába se chce před finále pořádně vyspat

Halový vicemistr Evropy z letošní Paříže se cítí dobře a tuší, že když zopakuje svůj výkon ze zimy (234), mohl by si zase sáhnout na cenný kov z vrcholné akce. "Cítil jsem se dobře, docela mi to běželo, až jsem musel posunout rozběh skoro o metr dozadu," pochvaloval si Bába.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v atletice 2011 Jižní Korea

Bába chce hlavně zregenerovat, aby měl na finále dost sil a mohl oslavit nejen medaili, ale i páteční sedmadvacáté narozeniny. "Dneska byl na prd spánek, pořád jsem se budil, možná i trochu nervozitou. Potřebuji se pořádně vyspat," řekl. Vadí mu i vstávání, dnes mu budík po pěti hodinách zazvonil v šest ráno. "Na finále už se budu moct pořádně dospat," těšil se na začátek závodu v 19:10 korejského času. "Na medaili bude ale potřeba podle zvyšování tak 234 nebo 235. Hodně klukům to dnes lítalo," připomněl deset lidí s výkonem 231 cm. "Bude to hodně zajímavé a dost otevřené finále," předpokládal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články