Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mulaudzi nebude na MS obhajovat titul, start zvažuje i Vlašičová

Johannesburg – Mistrovství světa v atletice se blíží a počet zraněných adeptů na medaile se zvyšuje. Mbulaeni Mulaudzi nebude v Tegu obhajovat titul v běhu na 800 metrů. Z jihoafrické nominace vypadl kvůli zranění zadního stehenního svalu a zad. Výškařka Blanka Vlašičová na své internetové stránce oznámila, že má natržený sval ve stehně na odrazové levé noze. O tom, zda odjede do dějiště MS v Tegu, se rozhodne v pátek. Stříbrná olympijská medailistka na tento den svolala tiskovou konferenci.

Mbulaeni Mulaudzi
zdroj: Getty Images Sport autor: Mark Dadswell

Mulaudziho prioritou jsou především olympijské hry. "Musím to zranění brát vážně, abych byl v pořádku na olympijských hrách v Londýně v příštím roce," vysvětlil Mulaudzi v prohlášení, ve kterém také oznámil, že už v letos nebude závodit.

Třicetiletý Mulaudzi, stříbrný medailista z aténské olympiády 2004, si v této sezoně připsal jen dvě druhá místa v Diamantové lize v červnu v New Yorku a v květnu v Římě. V italské metropoli zaběhl své letošní maximum 1:45,50, které jej řadí v tabulkách až do páté desítky pořadí.

Blanka Vlašičová
zdroj: Getty Images Sport autor: Ian Walton

Šampionát začne 27. srpna a Vlašičová jako obhájkyně prvenství a výškařka s osobním rekordem 208 cm je adeptkou na medaili. V této sezoně sice zatím jen jednou přeskočila dva metry a v posledních týdnech se neúspěšně snažila zapsat jubilejní stý závod s dvoumetrovým výkonem, přesto jí to ve světových tabulkách stačí na druhé místo, byť s velkým odstupem za ruskou vicemistryní světa Annou Čičerovovou (207).

Výškařská soutěž bude určitě ochuzena o jinou hvězdu, protože přetržená achilovka připravila o celou sezonu německou obhájkyni bronzu Ariane Friedrichovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články