Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do Tegu zamířila první část výpravy

Praha – Z ruzyňského letiště odcestovala do dějiště atletického MS první část české výpravy. Do korejského Tegu se vydala i druhá nejrychlejší žena letošních světových tabulek v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová, která už titul mistryně světa doma má. Prvenství získala v roce 2003 v kategorii do 17 let. Její letošní nový osobní rekord 53:29 ji opět řadí mezi medailové kandidátky – tentokrát mezi seniorkami. "Už jsem si nedávno říkala, že mi pocit vítězství chybí, takže budu dělat, co budu moct," řekla Hejnová.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČT4 autor: ČT4

Jiná členka tréninkové skupiny 'Rychlé holky', čtvrtkařka Denisa Rosolová, už letos jednu velkou medaili vybojovala. Ke zlatu z halového evropského šampionátu by ráda přidala další úspěch. "Postup do finále. Vím, že budu muset běžet o půl vteřiny osobák, abych se tam dostala. Ale já tam s tímhle jedu a myslím, že na to mám," uvedla.

Stálicí v české výpravě pro světový šampionát je desetibojař Roman Šebrle. Poprvé startoval v Aténách v roce 1997, dnes odjel už na své osmé mistrovství světa. "V roce 1997 jsem tam byl vyjukanej mladík, kterej jel na své první MS – to jsem šel nahoru. Teď už jsem ostřílenej borec, kterej jde dolů. Změna je obrovská, ale letos se na to obzvlášť těším," dodal Šebrle.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články