Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šebrle kontruje: Dvořák se choval jako hajzl

Praha – Mistrovství světa v atletice se blíží, na poslední chvíli si účast vybojoval i desetibojař Roman Šebrle. Ten zpětně v rozhovoru pro Deník Sport komentuje nařčení šéftrenéra Tomáše Dvořáka, že červnový mítink v Kladně dokončil jen kvůli penězům. Neváhá při tom volit ani ostrá slova. "Nebavíme se. To samé se stalo v roce 2001, kdy se ke mně na tréninku choval jako hajzl," říká Šebrle.

Na francouzském šampionátu v Albi splnil výkonem 8 109 bodů mírnější limit Českého atletického svazu a podívá se na nadcházející MS. Před ním prý bude s Dvořákem komunikovat normálně. "Jako s každým šéftrenérem," dodává s tím, že kamarádi rozhodně nejsou. "Když nejste kamarádi, tak se spolu nebavíte. Ale jinak jsme profesionálové," přiznává.

Zároveň však vzpomíná na Dvořákovo chování před deseti lety. "Já jsem se mu vyrovnal a on se ke mně na tréninku choval jako hajzl. Tenkrát jsem mlčel, byla pro mě obrovská motivace udělat devět tisíc pod ním. Což se mi povedlo, takže jsem byl naprosto spokojenej. Moudřejší ustoupí," říká Šebrle.

Přes média už nic řešit kvůli klidu ve výpravě nechce. "Chci, aby všichi uspěli, aby byla dobrá atmosféra. Nemá cenu, aby se dělalo nějaké dusno," tvrdí Šebrle.

Přece jen mu však nedá nevyjádřit se k Dvořákovým výrokům k jeho výkonu na kladenském mítinku. "Dokončení kvůli penězům rozhodně nebyla priorita," upozorňuje. "Oni chtějí smlouvu se mnou a já ji musím bezpodmínečně splnit. Když ji nesplním, je to samozřejmě trošku jinak. Nemám špatný svědomí."

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články